Στο δίκτυο ηλεκτρονικών σειρήνων πολιτικής προστασίας η Τ.Κ. Ρητίνης

Ο προγραμματισμός αφορά σε πρώτη φάση 8 Κοινότητες του Δήμου Κατερίνης

239

Η Τ.Κ. Ρητίνης αποτελεί τμήμα της προβλεπόμενης δημιουργίας δικτύου ηλεκτρονικών πανκατευθυντικών σειρήνων για την έγκαιρη προειδοποίηση και ενημέρωση των πολιτών, στο πλαίσιο των ενεργειών πρόληψης για την Πολιτική Προστασία. Κάθε σειρήνα έχει προγραμματισμένο ήχο συναγερμού, για κάθε μία από τις φυσικές καταστροφές (πυρκαγιά-πλημμύρα-σεισμό).

Ειδικότερα, το έργο αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση υλικού, για τις ανάγκες ηχητικών ειδοποιήσεων, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από την πολιτική προστασία σε ανακοινώσεις  έγκαιρης προειδοποίησης σταδιακά και σε πρώτη φάση στα εξής χωριά του Δήμου Κατερίνης: ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (τοποθετήθηκε) ΠΕΤΡΑ, ΑΝΩ ΜΗΛΙΑ (θα τοποθετηθεί εντός του έτους)  ΦΩΤΕΙΝΑ, ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ, ΡΗΤΙΝΗ, ΕΞΟΧΗ, ενώ εν συνεχεία, θα καλυφθούν όλες οι δημοτικές και τοπικές κοινότητες του Δήμου.

Το δίκτυο ηλεκτρονικών σειρήνων ελέγχεται και παρακολουθείται από Κεντρικό Σταθμό που βρίσκεται στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Κατερίνης με δυνατότητα αποθήκευσης μηνυμάτων αλλά και on-line ανακοινώσεων είτε μεμονωμένα σε επιλεγμένη κοινότητα είτε ταυτόχρονα σε όλο το δίκτυο. Επιπλέον υπάρχει δυνατότητα ενεργοποίησης των σειρήνων μέσω κινητού τηλεφώνου από εξουσιοδοτημένους χρήστες.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Κυριακίδης συντονίζει σε συνεργασία με την προϊσταμένη του τμήματος πολιτικής προστασίας Μαρίζα Αντωνακοπούλου, την πορεία υλοποίησης του έργου.

«Στόχος μας η ενημέρωση του κοινού, η καλύτερη δυνατή οργάνωση και ο συντονισμός των δράσεων που απαιτούνται για την πολιτική προστασία στον Δήμο μας» σημείωσε χαρακτηριστικά, ο κος Κυριακίδης.