Το ΚΥ Κατερίνης στην 11η ΕΒΕΠ – ΚΜ 2022

Προσωπικός γιατρός, αντιγριπικός εμβολιασμός, πρόληψη και σωστή διατροφή τα θέματα της ενημερωτικής ατζέντας

142

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή του Κ.Υ. Κατερίνης στην 11η Εμποροβιοτεχνική Εκθεσιακή Δραστηριότητα Πιερίας- Κεντρικής Μακεδονίας 2022. Πλήθος πολιτών επισκέφθηκε το περίπτερο,  συνομίλησε με τους επαγγελματίες υγείας και  ενημερώθηκε για θέματα υψηλού ενδιαφέροντος, με κυριότερο το πλέον πολυσυζητημένο πρόγραμμα του Υπουργείου  Υγείας, τον προσωπικό γιατρό. Οι πολίτες ενημερώθηκαν για τον θεσμό, τον τρόπο εγγραφής και  τη διαθεσιμότητα στην Πιερία, ενώ πραγματοποιήθηκαν και επιτόπιες εγγραφές.

Το επίκαιρο, λόγω εποχής, ζήτημα του αντιγριπικού εμβολιασμού, η εκπαίδευση του πληθυσμού ως προς την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας,  αλλά και η σωστή διατροφή σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και  η αξία της για την πρόληψη της παχυσαρκίας και του σακχαρώδους διαβήτη, υπήρξαν οι βασικές θεματικές ενότητες.

Σπουδαία ήταν και η προσπάθεια των υγειονομικών να ενημερώσουν και να προσελκύσουν αιμοδότες με στόχο την πραγματοποίηση αιμοδοσίας στις 15 Δεκεμβρίου.

Τη συνολική διοργάνωση της έκθεσης είχε αναλάβει το Επιμελητήριο Πιερίας, πρωτοστατούντος του Προέδρου κ. Χατζηχριστοδούλου αλλά και σύσσωμης της διοργανώτριας επιτροπής του Δ.Σ και όλου του προσωπικού, για τους οποίους η ΕΒΕΠ αποτέλεσε στοίχημα.  Στη συν-διοργάνωση ήταν  ο Δήμος Κατερίνης, ο οποίος διέθεσε και το χώρο, καθώς και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας- ΚΜ, ενώ η συμμετοχή του Κ.Υ  τελούσε υπό την αιγίδα της 3ης ΥΠΕ (Μακεδονίας).