Θεσσαλονίκη: Έκλεψαν τάματα πιστών αξίας 10.000 ευρώ από εκκλησία

169
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έντεκα ατόμων ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI (Φωτο αρχείου)

Δέκα υποθέσεις κλοπών ταμάτων πιστών συνολικής αξίας 10.000 ευρώ από την εκκλησία  της Παναγίας Φανερωμένης στη Νέα Μηχανιώνα το 2012 εξιχνίασαν οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφαλείας Χαριλάου-Ανάληψης εξιχνίασαν δέκα (10) περιπτώσεις κλοπών και μία απόπειρα που διαπράχθηκαν στις περιοχές αρμοδιότητάς τους.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έντεκα ατόμων, εμπλεκομένων, κάποιοι εκ των οποίων λειτουργούσαν κατά μόνας και κάποιοι με συνεργούς.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την εξιχνίαση των υποθέσεων

«Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφαλείας Χαριλάου-Ανάληψης εξιχνίασαν δέκα (10) περιπτώσεις κλοπών και μία απόπειρα που διαπράχθηκαν στις περιοχές αρμοδιότητάς τους.

Συγκεκριμένα, εξιχνιάστηκαν κλοπές από καταστήματα, από Ιερό Ναό, στο δρόμο και μοτοσικλέτας.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έντεκα (11) συνολικά ατόμων, εμπλεκομένων στις προαναφερόμενες υποθέσεις, κάποιοι εκ των οποίων λειτουργούσαν κατά μόνας και κάποιοι με συνεργούς.

Χαρακτηριστική επίσης είναι και η περίπτωση εξιχνίασης κλοπής χρηματικού ποσού από Ιερό Ναό στην περιοχή της Μηχανιώνας, κατά την οποία αφαιρέθηκαν τάματα πιστών συνολικής αξίας 10.000 ευρώ.

Οι Υπηρεσίες των υφιστάμενων Διευθύνσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, θα συνεχίσουν με αμείωτο ενδιαφέρον τις έρευνες προκειμένου να εξιχνιάσουν καταγγελλόμενες υποθέσεις».