Στο Ελατοχώρι για το 2ο γαστρονομικό φεστιβάλ και στο παρατηρητήριο πουλιών στην Νέα Αγαθούπολη η βουλεύτρια Πιερίας (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) Ε.Σκούφα

121

Στο πανέμορφο Ελατοχώρι, καθιερωμένο πλέον τουριστικό προορισμό, όπου διοργανώθηκε με μεγάλη ομολογουμένως επιτυχία από τον Δήμο Κατερίνης και την Αντιδημαρχία Τουρισμού το 2ο φεστιβάλ γαστρονομίας του δάσους και του βουνού, παραβρέθηκε το Σάββατο 01/10 η βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ελισάβετ (Μπέττυ) Σκούφα.

Στον χαιρετισμό της συνεχάρη τους φορείς για την πρωτοβουλία τους στο πλαίσιο της προβολής, ενημέρωσης και της σύνδεσης των παραδοσιακών τοπικών γαστρονομικών προϊόντων με τον τουρισμό και στην συνέχεια επισκέφτηκε όλα τα περίπτερα συζητώντας με τους εκθέτες, αγοράζοντας και δοκιμάζοντας τα τοπικά εδέσματα.

Το Ελατοχώρι, με την απαράιτητη βελτίωση και ανάπτυξη των υποδομών, της οδικής πρόσβασης κλπ είναι ένας προορισμός που πρέπει να φιλοξενεί τουρίστες κι επισκέπτες όλο το έτος.

Την Κυριακή 02/10 η κ. Ε.Σκούφα και στο πλαίσιο της ημέρας Ευρωπαϊκής γιορτής πουλιών επισκέφτηκε το παρατηρητήριο στην Ν. Αγαθούπολη, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και συμμετείχε στην παρατήρηση πουλιών που φωλιάζουν στο Δέλτα του Αξιού.

Στο περιθώριο της συνάντησης συζήτησε με εργαζόμενους του κατηργημένου πλέον με νόμο της κυβέρνησης φορέα διαχείρισης Θερμαϊκού.

Οι εργαζόμενοι μετέφεραν στην κ. Σκούφα την αγωνία τους για το μέλλον τους και για το αν θα έχουν δουλειά την επόμενη ημέρα, μιας και δεν υπάρχει καμία κυβερνητική δέσμευση για αυτό.

Όπως δήλωσαν και κάτοικοι της περιοχής, με την κατάργηση του φορέα δεν υπάρχει αποτελεσματικός περιβαντολλογικός έλεγχος στο φυσικό τοπίο της περιοχής, μιας και η διοίκηση έχει μεταφερθεί στην Αθήνα.

Η κ. Σκούφα τόνισε στους κατοίκους και τους εργαζόμενους στο Φορέα ότι θεσμικά τόσο η ίδια όσο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, θα αναδείξουν και πάλι το πρόβλημα.