Δολοφονία Ζέμπερη: Δις ισόβια για τον κατηγορούμενο

121

Να καταδικαστεί όπως πρωτοδίκως για τη δολοφονία Ζέμπερη ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας για τον Μανώλη Σοροπίδη, που κατηγορείται ότι επιτέθηκε θανάσιμα στην 32χρονη εφοριακό τον Οκτώβριο του 2017 στο Β’ Νεκροταφείο της Αθήνας.

Η εισαγγελική λειτουργός, αναφερόμενη στις διαφορετικές απολογίες του κατηγορουμένου, σχολίασε: “Σε μια από τις απολογίες του κατονόμασε γνωστό δικηγόρο, ο οποίος σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, είχε υποθέσεις στη ΔΟΥ Πειραιά και τον έβαλε να τη φοβίσει. Ο συγκεκριμένος δικηγόρος είχε μια υπόθεση τουλάχιστον στη ΔΟΥ Πειραιά, αλλά την υπόθεση είχε αναλάβει άλλος υπάλληλος”.

Η 32χρονη εφοριακός δέχθηκε 14 μαχαιριές από τον 61χρονο κατηγορούμενο, ο οποίος σε πρώτο βαθμό κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα, καθώς και για τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοχρησίας και της παράνομης οπλοφορίας και καταδικάστηκε σε δυο φορές ισόβια.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας και την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα (όπως δηλαδή είχε καταδικαστεί πρωτόδικα), ενώ δεν του αναγνώρισε και κανένα ελαφρυντικό.