Astana Open: 50 νίκες στη σεζόν ο Στέφανος – άνετη πρεμιέρα στην Αστάνα (videos+highlights)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε καλό τένις και νίκησε άνετα τον "γηπεδούχο" Mikhail Kukushkin στην πρεμιέρα του στο Astana Open, φτάνοντας τις 50 νίκες στη φετινή σεζόν.

179

Χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε του Mikhail Kukushkin με 6-3, 6-4 και προκρίθηκε στους “16” καλύτερους του Astana Open στην Αστάνα του Καζακστάν, όπου αγωνίζεται για 1η φορά στην καριέρα του.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών, δεν κινδύνεψε σε κανένα game από τη γραμμή του σερβίς, αφού δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να φτάσει σε break point. “Έσπασε” από μια φορά σε κάθε σετ το σερβίς του πολύ έμπειρου Kukushkin, στα 34 του πια, ενώ είχε κι άλλες ευκαιρίες για να κάνει περισσότερα break (2/8 κερδισμένα break points συνολικά).

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Τσιτσιπά, που κέρδισε τους 12 από τους 15 πρώτους πόντους του αγώνα και προηγήθηκε με 3-0. Στο 5ο και στο 9ο game βρέθηκε πίσω με 15-30 ο Έλληνας τενίστας στο σερβίς του, δεν μπήκε όμως σε μεγαλύτερους μπελάδες και έφτασε στο 6-3 χωρίς να απειληθεί με break point.

Στο 2ο σετ ο Kukushkin κατάφερε να επιστρέψει από το 0-40 στο 3ο game και να σβήσει ένα ακόμα break point στο 5ο game, τελικά όμως το break ήρθε από τον Στέφανο στο 7ο game, για να προηγηθεί με 4-3. Αυτό το break στάθηκε αρκετό, με τον Στέφανο να συνεχίζει να κυριαρχεί στα δικά του service game και να φτάνει στην τελική επικράτηση στο 10ο game του 2ου σετ, έπειτα από 1 ώρα και 23 λεπτά αγώνα.

Αυτή ήταν η 5η νίκη του Τσιτσιπά επί του Kukushkin σε ισάριθμες συναντήσεις, ενώ ο Στέφανος έγινε ο 2ος τενίστας στη φετινή χρονιά που φτάνει τις 50 νίκες (50-18), μετά τον Carlos Alcaraz, που έχει 52 και θα αγωνιστεί επίσης σήμερα στην Αστάνα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, πως αυτή είναι η 3η διαδοχική σεζόν που ο Στέφανος φτάνει τις 50 νίκες, μετά το 2019 και το 2021 – εξαιρείται βεβαίως το 2020 που πολλά τουρνουά ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας και υπήρξε αναστολή του tour για σχεδόν 6 μήνες. Οι περισσότερες νίκες που είχε σε μια σεζόν ο Στέφανος ήταν το 2021, με 55.

Στον 2ο γύρο του Astana Open, o Έλληνας αθλητής θα αντιμετωπίσει τον προερχόμενο από τα προκριματικά Luca Nardi, που κέρδισε τον Alexander Shevchenko με 7-6 (4), 6-2.

Δείτε εδώ highlights όλων των αγώνων της 1ης ημέρα του Astana Open: