«Ολύμπιος Ζευς» Κατερίνης της ΑΧΕΠΑ-ΕΛΛΑΣ: Δράσεις με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κατερίνης

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022, ώρα 11 πμ  στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης

220

Με αφορμή την ολοκλήρωση του μαθητικού διαγωνισμού με θεματολόγιο «ΠΡΟΤΥΠΑ ΖΩΗΣ» βασισμένο στο βιβλίο του ακαδημαϊκού, πολιτικού μηχανικού, αρθρογράφου και συγγραφέα, Θεοδόση Τάσιου, «5 μαθήματα ζωής», ο πρόεδρος του τμήματος Κατερίνης «Ολύμπιος Ζευς» της ΑΧΕΠΑ-ΕΛΛΑΣ, ιατρός Δρ Παναγιώτης Ταρενίδης, συνοδευμένος από μέλη του τμήματος, επισκέφθηκαν την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 εθιμοτυπικά τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, Γεώργιο Μακρή.

Η παρουσία των μελών του τμήματος «Ολύμπιος Ζευς» στη διεύθυνση του δεύτερου βαθμού εκπαίδευσης, πέρα του εθιμοτυπικού χαρακτήρα, αποτέλεσε το επισφράγισμα της συνεργασίας των δύο πλευρών ( θυμίζουμε την προσφορά στις αρχές του 2022 του συγγράμματος ΑΝΘΡΩΠΟΣ 4.0 του Δημητρίου Λακασά),   καθότι το τμήμα επιβραβεύει τους πέντε διακριθέντες μαθητές του διαγωνισμού, με την προσφορά ισάριθμων φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών. Χαρακτηριστικά στο διαγωνισμό πήραν μέρος διακόσια πενήντα μαθητές σχολείων της Πιερίας.

Θεοδόσης Τάσιος

Παράλληλα το τοπικό τμήμα της ΑΧΕΠΑ-ΕΛΛΑΣ θα αποστείλει σε κάθε σχολική μονάδα το σύγγραμμα του Θεοδόση Τάσιου «5 μαθήματα ζωής» το οποίο αποτέλεσε και την πηγή έμπνευσης της όλης δράσης.

Πέρα των ευχαριστιών του κ. Μακρή για την εποικοδομητική συνεργασία των δύο πλευρών, τονίστηκε από τον κ. Ταρενίδη η σημασία που δίνει η οργάνωση της ΑΧΕΠΑ στον τομέα της εκπαίδευσης και αριστείας, ενώ συζητήθηκαν τα διαδικαστικά της εκπαιδευτικής ημερίδας με ομιλητή τον Δρ Σταμάτιο Κριμιζή, έναν διαπρεπή αστροφυσικό, ακαδημαϊκό και πρωτοπόρο ερευνητή των σπουδαιότερων επιστημονικών προγραμμάτων της NASA.

Η ημερίδα που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, μαθητές αλλά και στο ευρύ κοινό  θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022, ώρα 11 πμ  στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης με την υποστήριξη του Ο.Π.Π.Α.Π του Δήμου Κατερίνης όπου εκτός των βραβεύσεων  θα αναπτυχθεί  το θέμα: «Γνώση στην εποχή του διαστήματος. Όραμα. Συνεργατική μάθηση. Αξίες. ‘Ήθος.»

Δρ. Σταμάτιος Κριμιζής

Τον κ. Κριμιζή θα φιλοξενήσει το τμήμα «Ολύμπιος Ζευς» Κατερίνης της ΑΧΕΠΑ-ΕΛΛΑΣ. Η επιλογή αυτή εκφράζει τη συμβολή της οργάνωσης στην παίδευση των νέων μας και στην αξία ανάδειξης της,  συμπορευόμενης με ηθικές αρχές,  ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ, που όπως στο παρελθόν έτσι και στο μέλλον θα έχει συνέχεια.

Τον κ. Ταρενίδη συνόδευσαν στη συνάντηση με τη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας τα μέλη του τμήματος Ιωάννης Γρίβας, Γεώργιος Παπαδημητρίου, Δημήτριος Πούλιος, Νικόλαος Τσιμήτρης καθώς και με τη διττή  του ιδιότητα, ο προϊστάμενος διοικητών θεμάτων της διεύθυνσης  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αντώνιος Αθανασιάδης,  που έχει επωμιστεί το οργανωτικό και συντονιστικό έργο της εκδήλωσης .