Εκατόμβη στην Ινδονησία μετά από ποδοσφαιρικό αγώνα (videos)

157

Απίστευτες εικόνες διαδραματίστηκαν στην Ινδονησία μετά το τέλος ποδοσφαιρικής αναμέτρησης, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες φίλαθλοι, ίσως και 100, μεταξύ τους και παιδιά.

Συγκεκριμένα όλα ξεκίνησαν μετά το φινάλε της αναμέτρησης της Αρέμα που ηττήθηκε εντός έδρας με 3-2 από την Περσεμπάγια.

Οργισμένοι οπαδοί της πρώτης εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και ακολούθησαν απίστευτες σκηνές. Το πλήθος συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις, που προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση χημικών, με μαρτυρίες να κάνουν λόγο ακόμη και για χρήση όπλων.

Μάλιστα όπως αναφέρουν τα ξένα δημοσιεύματα πολλά άτομα έχουν ποδοπατηθεί, και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς- ακόμη και 100, μεταξύ τους και παιδιά.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν και σε χώρους εκτός γηπέδου, όπου δεκάδες οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο και για εγκληματικές ενέργειες.

Η κυβέρνηση διέταξε την αναβολή του πρωταθλήματος για τουλάχιστον μία εβδομάδα, ενώ διενεργούνται ήδη έρευνες για να αποδοθούν ευθύνες σε μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στην ιστορία του ποδοσφαίρου.