Parma Open: Έχασε την ευκαιρία η Σάκκαρη, η Sherif τον τίτλο στην Πάρμα (videos)

H Mayar Sherif ήταν η μεγάλη νικήτρια στον τελικό του Parma Ladies Open, κερδίζοντας τη Μαρία Σάκκαρη σε δυο κλειστά σετ, για να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της καριέρας της.

259

Έχασε την ευκαιρία για να κατακτήσει τον πρώτο της φετινό τίτλο και 2ο συνολικά στην καριέρα της η Μαρία Σάκκαρη, η οποία ηττήθηκε στον τελικό του Parma Ladies Open από τη Mayar Sherif με 7-5, 6-3.

Ήταν μια δύσκολη μέρα και για τις δυο παίκτριες, που νωρίτερα σήμερα έδωσαν κι άλλους αγώνες, για την ημιτελική φάση. Η Sherif μάλιστα έμεινε περισσότερη ώρα στο court, αφού χρειάστηκε σχεδόν 3 ώρες μέχρι να κάμψει την αντίσταση της Ana Bogdan, τη στιγμή που η Σάκκαρη έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και επικράτησε με 2-0 σετ της Danka Kovinic σε 90 λεπτά.

Παρόλα αυτά, η 26χρονη Αιγύπτια είχε πολλές δυνάμεις και δεν την επηρέασε αυτό το γεγονός. Κατάφερε μάλιστα να επανέλθει από ένα δύσκολο ξεκίνημα, αφού η Σάκκαρη ήταν καλύτερα στα πρώτα λεπτά του τελικού και προηγήθηκε γρήγορα με 2-0.

Η Sherif κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 και αργότερα επέστρεψε άλλες 2 φορές από break πίσω, αφού η Σάκκαρη πέρασε μπροστά στο 3-2 και στο 5-4, με την Αιγύπτια να έχει άμεσες απαντήσεις και στις δυο περιπτώσεις και να ισοφαρίζει σε 3-3 και 5-5 αντίστοιχα.

Στη συνέχεια η Sherif κράτησε το σερβίς της σε ένα πολύ κρίσιμο game και για 2η φορά μόλις στο σετ πέρασε μπροστά, κάνοντας το 6-5. Στο επόμενο game η Σάκκαρη σπατάλησε ένα προβάδισμα με 40-15 και συνολικά έχασε 3 ευκαιρίες για να κλείσει το game, με αποτέλεσμα η Sherif να φτάσει σε break point και set point. Η μια ευκαιρία της Αιγύπτιας ήταν αρκετή για να κάνει τη ζημιά, παίρνοντας το σετ με 7-5.

Και στο 2ο σετ η Σάκκαρη μπήκε δυνατότερα, αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε. Η Ελληνίδα προηγήθηκε ξανά με 2-0, αλλά η Sherif κέρδισε τα 3 επόμενα games και γρήγορα άλλαξε τα δεδομένα.

Κομβικής σημασίας ήταν το 7ο game, στο οποίο η Sherif ανέτρεψε το 15-40 και κράτησε το σερβίς της, για να περάσει μπροστά με 4-3. Έχοντας πια και το momentum, η Αιγύπτια έκανε το break στο 8ο game για το 5-3 και σέρβιρε επιτυχώς για το 6-3 και τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας της, έπειτα από 1 ώρα και 36 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 1η Top 10 νίκη στην καριέρα της Sherif, απέναντι στη Σάκκαρη, που βρίσκεται στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης. Η 26χρονη Αιγύπτια κατέκτησε επίσης τον 1ο τίτλο της καριέρας της, στη 2η προσπάθειά της σε έναν τελικό, ενώ τη Δευτέρα θα σκαρφαλώσει στο Νο.48 της παγκόσμιας κατάταξης, 26 θέσεις ψηλότερα από σήμερα (Νο.74) και 4 θέσεις χαμηλότερα από το career high της (Νο.44).

Για τη Σάκκαρη αυτός ήταν ο 3ος χαμένος τελικός για φέτος, μετά από την Αγία Πετρούπολη και το Indian Wells. Συνολικά έπαιξε για 6η φορά σε έναν τελικό WTA, αλλά παραμένει στον έναν τίτλο (1-5), τον οποίο είχε κατακτήσει στο Ραμπάτ το 2019.

Ήταν πάντως μια καλή εβδομάδα για τη Σάκκαρη, που μπορεί να μη βρήκε το καλύτερό της τένις στο τουρνουά της Πάρμας, αλλά έδειξε χαρακτήρα τις περισσότερες στιγμές που βρέθηκε σε δύσκολη θέση, γύρισε 3 αγώνες από σετ πίσω και πέτυχε 4 νίκες συνολικά, για να προκριθεί στον τελικό και να κερδίσει 179 βαθμούς για το Race. Τη Δευτέρα θα βρεθεί στο Νο.8 του Race και βρίσκεται πλέον για τα καλά σε τροχιά WTA Finals.