«ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ» 2022 – Από το Βόλο στη Σάμο με «πλοηγό» τον Πυθαγόρα

199

Τίτλοι τέλους για θεατρικό μέρος της φετινής Διεθνούς Νεανικής Συνάντησης Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ». Η αυλαία έπεσε την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022 με την παράσταση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του σημαντικού Έλληνα φιλοσόφου, μαθηματικού, γεωμέτρη και θεωρητικού της μουσικής, Πυθαγόρα του Σάμιου.

Το 1ο Γυμνάσιο Βόλου απέδωσε σκηνικά στο κοίλο του αρχαίου θεάτρου Δίου, το θεατρικό δρώμενο με αναφορά στην προσπάθεια καλλιτεχνών εκείνων των κλασσικών χρόνων, να ανεβάσουν μια παράσταση  γύρω από την τόσο δημιουργική προσωπικότητα του Πυθαγόρα, ώστε να τον γνωρίσει πληρέστερα το κοινό της εποχής και όχι μόνο.

Οι ηθοποιοί, Επαμεινώνδας και Μιχαήλ πείθουν για την υλοποίηση της θεατρικής παραγωγής τον δάσκαλο και σκηνοθέτη Κωνσταντίνο και συλλογικά πλέον όλοι μαζί προχωρούν στην πραγμάτωση του καλλιτεχνικού εγχειρήματος.

Το έργο το παρουσίασαν με γλαφυρότητα, ως ηθοποιοί, οι μαθήτριες και οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου, τιμώντας τον θεμελιωτή της μαθηματικής σκέψης αλλά και την πατρίδα του, την Σάμο.

Την παράσταση παρακολούθησαν, οι εκπαιδευτικές κοινότητες, 2ο Λύκειο Κατερίνης και 1ο Γυμνάσιο Κατερίνης.

ΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Με αφορμή την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων της Διεθνούς Νεανικής Συνάντησης, Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού, η οργανωτική επιτροπή των «ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΕΝ ΔΙΩ» υλοποιεί  σήμερα Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 13:30, το αποχαιρετιστήριο «ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ».

Το πραγματοποιεί στην ιερή πόλη των Αρχαίων Μακεδόνων, το Δίον και συγκεκριμένα  στην περιοχή των Ορφικών Ναμάτων (σημερινό Αγιονέρι), σε ανάμνηση του αντίστοιχου Συμποσίου που παρέθεσε ο Μέγας Αλέξανδρος το 334 π.χ. πριν την μεγάλη του εκστρατεία στη Ασία. Στη διάρκεια του Συμποσίου θα τιμηθούν οι Χορηγοί και Υποστηρικτές του θεσμού.