Έτσι μοιράζει την αμύθητη περιουσία του ο Γιάννης Πάριος: Η κρυφή διαθήκη & η συνάντηση με τα παιδιά του

495

Ο Γιάννης Πάριος, ένας από τους πιο σπουδαίους Έλληνες ερμηνευτές, όλα αυτά τα χρόνια της τεράστιας πορείας του στον καλλιτεχνικό χώρο, έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια αμύθητη περιουσία, για την οποία μάλιστα έχει πάρει τις αποφάσεις του.

Πριν από λίγες μέρες, λοιπόν, σύμφωνα με το περιοδικό Ciao, αποφάσισε τους κόπους μιας ζωής να τους μοιράσει στα τέσσερα παιδιά του, τα οποία και κάλεσε κοντά τ ου για τον λόγο αυτό. Όπως αναφέρουν οι πηγές του εν λόγω περιοδικού, η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και τα τέσσερα αδέρφια που έχουν άριστες σχέσεις μεταξύ τους άκουσαν με προσοχή όσα είχε να τους πει ο πατέρας τους.

Ο Γιάννης Πάριος έχει πολύ καλές σχέσεις και με τις δυο πρώην συζύγους του και μητέρες των παιδιών του, οι οποίες ήταν ενήμερες.

Η τεράστια περιουσία του Γιάννη Πάριου

Ο Γιάννης Πάριος εμφανίστηκε στον χώρο του τραγουδιού το 1969 και έκτοτε έχει συνεργαστεί με πολλούς τραγουδιστές και δημιουργούς. Το πραγματικό του όνομα είναι Ιωάννης Βαρθακούρης. Η πρώτη του ηχογράφηση θα γίνει το 1969, το επίθετό του θα αλλάξει σε Πάριος προς τιμήν του νησιού του και από τότε θα αρχίζει να χτίζει βήμα βήμα την πορεία του τραγουδιού.

Η μεγάλη καταξίωση θα έρθει στη δεκαετία του 80′, όπου οι πωλήσεις των δίκων του θα τον εκτοξεύσουν στην κορυφή και στο παρωνύμιο ο “τροβαδούρος του έρωτα” θα τον ακολουθεί πιστά. Στο ενεργητικό του μετρά σπουδαίες συνεργασίες όπως αυτή με τον Σταύρο Ξαρχάκο.

Ο Τάκης Σαγιώρ, διακεκριμένος χορευτής της Χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, είχε κάνει μια αποκάλυψη για τον Πάριο, που δίνει στίγμα της περιουσίας του μεγάλου τραγουδιστή:

«Τα ονόματα του τραγουδιού έπαιρναν μυθικά ποσά, όταν έπαιρνε 2 εκ. δραχμές ο Πάριος, εγώ έπαιρνα 200.000 μεροκάματο, αλλά όταν ήταν ο μισθός 50.000, 40.000 το μήνα, κάναμε πολλά λεφτά».

Ένα μέρος των χρημάτων πήγε φυσικά στο υπέροχο σπίτι του στην Πάρο όπου και μένει τα τελευταία χρόνια αλλά και σε άλλες επενδύσεις σε ακίνητα.

Όλα αυτά τώρα μοιράζονται με δίκαιο τρόπο στα τέσσερα παιδιά του που πλέον δεν θα αντιμετωπίζουν οικονομικά θέματα.