Επίσκεψη του Πολιτιστικού – Λαογραφικού – Περιβαλλοντικού Συλλόγου «η Παλιά Λεπτοκαρυά» στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

122

Την Πέμπτη 22/9/2022, το δ.σ. του Πολιτιστικού – Λαογραφικού – Περιβαλλοντικού Συλλόγου «η Παλιά Λεπτοκαρυά», επισκέφτηκε στο γραφείο της, την επικεφαλής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, Αντιπεριφερειάρχη κα Σοφία Μαυρίδου, παρουσία και του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου κ. Ευάγγελου Γερολιόλιου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του συλλόγου μας προς την κα Μαυρίδου, προκειμένου να ενημερωθούμε για την πορεία των ενεργειών της, σχετικά με το μείζον ζήτημα της αναγνώρισης του οικισμού της παλιάς Λεπτοκαρυάς.

Μετά και από την ενημέρωση που λάβαμε εν συνόλω, το δ.σ. του συλλόγου βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσει ότι, μετά από άοκνες προσπάθειες και θυσίες πολλών ετών, ξεμπλοκάρει, επιτέλους, το επείγον αυτό ζήτημα και βρίσκει διεξόδους επίλυσης.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, με επικεφαλής την κα Σοφία Μαυρίδου, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη και εντολή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα και σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου κ. Ευάγγελο Γερολιόλιο, χρηματοδοτεί το σύνολο των μελετών οι οποίες θεωρούνται απαραίτητες, κατ΄αρχάς για την οριοθέτηση και στη συνέχεια για την αναγνώριση ως παραδοσιακού, του οικισμού της Παλιάς Λεπτοκαρυάς.

Πολύ σύντομα θα υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και Δήμου Δίου-Ολύμπου και στη συνέχεια, μέσω της Πιερικής Αναπτυξιακής, θα ολοκληρωθούν οι μελέτες, ώστε να προχωρήσει στο τελικό της στάδιο η αναγνώριση του παραδοσιακού οικισμού της Παλιάς Λεπτοκαρυάς. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, ένα χρόνιο ζήτημα εξαιρετικής σημασίας για την κοινωνία της Λεπτοκαρυάς βρίσκει λύση, ενώ παράλληλα, δημιουργεί αισιοδοξία και θετικές προσδοκίες για το μέλλον του τόπου μας, στο σύνολο των κατοίκων της.

Η συναισθηματική έλξη και οι δεσμοί μας με τον τόπο γέννησης των προγόνων μας, η διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και παράδοσης, καθώς και οι ευκαιρίες τουριστικής ανάπτυξης και εξέλιξης που διαφαίνονταν, ήταν εξαρχής και συνεχίζουν να είναι η αιτία του δίκαιου αγώνα μας ως την τελική του δικαίωση.

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας αισθάνεται τη βαθύτατη υποχρέωση να ευχαριστήσει, αρχικά, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και στη συνέχεια, τόσο την  Αντιπεριφερειάρχη κα Σοφία Μαυρίδου, όσο και τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου κ. Ευάγγελο Γερολιόλιο, για την ηθική και οικονομική στήριξη και συμπαράσταση, όπως και για την εν γένει συμβολή τους στην επίλυση αυτού τόσο σημαντικού ζητήματος για την τοπική μας κοινωνία.

Με τιμή

Το Δ.Σ.