Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

135

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος τέλεσε τον Αγιασμό για τη νέα χρονιά μαθημάτων και δράσεων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων «Ο Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω».

Μετά τον Αγιασμό μίλησε στους σπουδαστές και καθηγητές για την αναγκαιότητα μάθησης και μελέτης της Ψαλτικής Τέχνης, καθώς και τις προσπάθειες που γίνονται για να επανδρωθούν τα αναλόγια των ναών όλης της μητροπολιτικής περιφέρειας με νέους ανθρώπους που θέλουν να γνωρίσουν  το μεγαλείο της Βυζαντινής Μουσικής συνδυάζοντας και την Ψαλτική Διακονία για τις λατρευτικές ανάγκες της Εκκλησίας.

Ο Διευθυντής της Σχολής κ. Δημήτριος Μανούσης, επεσήμανε ότι τα μαθήματα θα γίνονται στους νέους σύγχρονους χώρους της Βαρναβείου Βιβλιοθήκης στο 2ο όροφο, εκφράζοντας την ικανοποίησή του, ότι, μετά από πολλές προσπάθειες, η Σχολή χορηγεί και αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών στο Δημοτικό Τραγούδι και στα Παραδοσιακά Όργανα, μετά από έναν ολοκληρωμένο κύκλο σπουδών.

Η εκδήλωση έκλεισε με την Απονομή των Πτυχιούχων και Διπλωματούχων σπουδαστών της Σχολής.