Βαγγέλης Λαγδάρης: πράγματι “δεν είμαστε όλοι ίδιοι” κ. Μανώλα

135

Στην γεμάτη ενοχές απάντησή του ο κ. Μανώλας, σχετικά με την ανακοίνωσή μας, «Από το όλα στο φως» όλα στο σκοτάδι, φανερώνει έντονα την αμηχανία του και αποφεύγει να δώσει εξηγήσεις επί της ουσίας. Αντίθετα μας προτρέπει να προσφύγουμε στην δικαιοσύνη, αν θεωρούμε ότι υπέχει ποινικές ευθύνες. Ας μη βιάζεται, όλα θα γίνουν στην ώρα τους.

Τον διαβεβαιώνουμε πάντως ότι με την γνωστή τακτική του ούτε θα καταφέρει να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τις ευθύνες του και την απραξία του, ούτε θα απαλλάξει τον ίδιο από τις τεράστιες ευθύνες που έχει.

Πράγματι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ  κ. Μανώλα, γιατί:

α) εμείς είχαμε όραμα για τον Δήμο μας, όπως φαίνεται και από τα μεγάλα έργα που σας κληρονομήσαμε και τα οποία με δυσκολία προχωρούν εξαιτίας της μίζερης διαχειριστικής λογικής και της ανικανότητάς σας.

β)διαχειριστήκαμε  όλα τα κονδύλια που είχαμε στην διάθεσή μας με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών μας, ενώ εσείς αρκείστε σε συγκρίσεις δαπανών σε σχέση με την δική μας περίοδο, με αποτέλεσμα να επικρατεί σε όλα τα διαμερίσματα του Δήμου μας πλήρης ερήμωση και εγκατάλειψη. Αυτό είναι το τίμημα της οικονομικής διαχείρισης, για την οποία μάλιστα υπερηφανεύεστε!

γ) δεν αξιοποιούνται σήμερα σημαντικοί πόροι για την ύδρευση, άρδευση,  απορρίμματα, αποχετευτικά δίκτυα, αναβάθμιση κοινόχρηστων χωρών, ενεργειακές αναβαθμίσεις δημοτικών κτιρίων και υποδομών, λόγω της έλλειψης γνώσης, σχεδιασμού και στρατηγικής για την ανάπτυξη του δήμου μας.

δ) μόνο στην δική σας περίοδο επιβλήθηκε στον Δήμο μας πρόστιμο 15.000,00€ για αδήλωτη – μαύρη εργασία!

Μπορεί να αθωωθήκατε ποινικά αλλά οι πολιτικές ευθύνες σας παραμένουν στο ακέραιο.

ε) μόνο εσείς καταφέρατε να εκτελέσετε έργο στο κολυμβητήριο του Κολινδρού με 5% έκπτωση, όταν συνηθίζεται για αυτές τις εργασίες η έκπτωση να είναι πάνω από 40%. Και το σπουδαιότερο, σε διάστημα δύο μηνών αποκαλύφθηκαν εκτεταμένες κακοτεχνίες που δεν επέτρεψαν να λειτουργήσει απρόσκοπτα το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης.

ζ)  εμείς δικαιωθήκαμε μέσα από την εξέλιξη των πραγμάτων, αφού καθετί που  υποστηρίζαμε προεκλογικά σήμερα γίνεται πράξη με την υλοποίηση των δικών μας έργων ενώ, εσείς αποδεικνύεται ότι δίνατε ψεύτικες υποσχέσεις, όπως καθημερινά διαπιστώνουν οι συνδημότες μας.

η) εμείς πιστεύουμε, στους θεσμούς και στη συλλογικότητα, στις συνεργασίες και στις δημοκρατικές αξίες και όχι όπως εσείς στη λειτουργία του « ενός ανδρός αρχή», στην έλλειψη συνεργασιών και της ανοιχτής ενημέρωσης, γεγονός που δείχνει την ανασφάλεια και τον φόβο σας στους δημοκρατικούς κανόνες.

Όσον αφορά το έργο των 91.000,00€ για την ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού Γυμναστηρίου Αιγινίου τα ερωτήματα δυστυχώς έγιναν βεβαιότητα και περιμένουμε να δούμε πώς θα ολοκληρωθεί με νόμιμο τρόπο το έργο για το οποίο δείξατε ασύγγνωστη αμέλεια, αφού από τον Απρίλιο που έληξε η σύμβαση του έργου και έγινε η παραλαβή του ως τον Αύγουστο δεν αξιωθήκατε να δείτε ποια είναι η πραγματική κατάσταση.

Ύστερα από όλα αυτά τα συμπεράσματα ανήκουν στους συμπολίτες μας.

Τέλος, για τη σωστή  οικονομική διαχείριση και το νοικοκύρεμα του δήμου  θα επανέλθουμε!

 

Γραφείο τύπου Δημοτικής παράταξης