Η Πιερική επιχειρηματικότητα προσπαθεί να βρει τα βήματά της – Με αφορμή την επίσκεψη στην 11η ΕΒΕΠ – ΚΜ

270

Την 11η Εμποροβιοτεχνική Εκθεσιακή Δραστηριότητα Πιερίας – Κεντρικής Μακεδονίας 2022 επισκέφτηκε ο ιατρός Κωνσταντίνος Κουτρούπας το βράδυ της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου. Με ενδιαφέρον για την πιερική επιχειρηματικότητα, αλλά και για να μιλήσει και κυρίως να ακούσει επιχειρηματίες, επαγγελματίες, καθώς και εκπροσώπους συλλογικών φορέων, κοινωνικών δομών.

 

Στην αφετηρία μιας ομολογούμενης από όλους δύσκολης περιόδου και με τον φόρτο των οικονομικών προβλημάτων που προκάλεσαν οι προηγούμενες κρίσεις, ο επιχειρηματικός κόσμος της Πιερίας εκδηλώνει ένα σκεπτικισμό για το οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώνεται.

 

Σε δήλωσή του ο κος Κουτρούπας τόνισε πως η Πιερία έχει επιχειρηματικό δυναμικό που σε μεγάλο βαθμό άντεξε και κατάφερε να ξεπεράσει  τις κρίσεις. Σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, υπάρχει διάθεση για νέα επενδυτική δραστηριότητα, αλλά δεν δίνονται οι προϋποθέσεις και τα κίνητρα αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πιερίας και των ανθρώπων της.  

 

Δεν υπάρχει η εμπιστοσύνη και η ελπίδα πως μπορεί μια επιχειρηματική προσπάθεια, μια επένδυση, έχει τις προϋποθέσεις να καταλήξει σε θετικό αποτέλεσμα. Στο κλίμα αυτό συμβάλλει και η κυβερνητική πολιτική που δεν παρεμβαίνει δομικά για να δώσει σταθερές λύσεις στον πυρήνα των προβλημάτων, αλλά επιλέγει την εύκολη και βραχυπρόθεσμη λύση της επιδοματικής πολιτικής.