Ο Πούτιν κήρυξε μερική επιστράτευση και απείλησε τη Δύση με πυρηνικά όπλα

170

«Δεν μπλοφάρω»: με τα λόγια αυτά απείλησε για ακόμη μια φορά τη Δύση με χρήση πυρηνικών όπλων ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος κατά τη διάρκεια του πολυαναμενόμενου διαγγέλματός του έκανε λόγο για εκβιασμούς κατά της χώρας του ενώ παράλληλα κήρυξε μερική επιστράτευση στη Ρωσία.

«Η Δύση εκβιάζει τη Ρωσία, αλλά η Ρωσία έχει πολλά όπλα με τα οποία μπορεί να απαντήσει. Θα χρησιμοποιήσουμε όλους τους πόρους που έχουμε για να υπερασπιστούμε τον λαό μας», είπε μεταξύ άλλων.

«Έχω εμπιστοσύνη στην υποστήριξή σας», πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση ότι προσπαθεί να «μπλοκάρει»  οποιαδήποτε προσπάθεια απελευθέρωσης και ανάπτυξης.

Απευθυνόμενος στους Ρώσους πολίτες και τους κατοίκους των περιοχών Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνας και Ζαπορίζια, ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση ότι προσπαθεί να «μπλοκάρει» οποιαδήποτε προσπάθεια απελευθέρωσης και ανάπτυξης.

«Στόχος της Δύσης είναι να αποδυναμώσει και να καταστρέψει. Και το λένε ανοιχτά αυτό» υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος, υποστηρίζοντας παράλληλα πως ο στόχος της «απελευθέρωσης των πολιτών της περιφέρειας του Ντονμπάς παραμένει αμετάβλητος».

Παρά τη διεθνή κατακραυγή, ο Πούτιν δήλωσε πως στηρίζει όσους σχεδιάζουν δημοψηφίσματα στις κατεχόμενες από τις ρωσικές δυνάμεις περιοχές της Ουκρανίας.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δημιουργήσουμε ασφαλείς συνθήκες για τη διενέργεια αυτών των δημοψηφισμάτων» δήλωσε ο ίδιος, ανακοινώνοντας σε αυτό το σημείο τη μερική επιστράτευση.

«Τονίζω ότι είναι μερική. Θα στρατολογηθούν μόνο αυτοί που είναι έφεδροι» διεμήνυσε, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η σχετική απόφαση έχει ήδη υπογραφεί.

«Η διαδικασία θα ξεκινήσει σήμερα» τόνισε επίσης.

Προχώρησε, μάλιστα, σε μια σοβαρή απειλή εναντίον της Δύσης: ο Ρώσος πρόεδρος υπενθύμισε πως η Ρωσία έχει μοντέρνα όπλα μαζικών καταστροφών.

«Δεν μπλοφάρω».