Εντοπίστηκε κοντέινερ με 173 κιλά κοκαΐνης στο Λιμάνι του Πειραιά – Συνολικής αξίας 6 εκατ. ευρώ

177

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση 160 συσκευασιών κοκαΐνης -συνολικού βάρους 173 κιλών και 450 γραμμαρίων– από το Λιμάνι του Πειραιά προχώρησε η υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, μετά από την αξιολόγηση πληροφοριών και σε συνεργασία με το Γραφείο DEA της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο – ψυγείο που ξεκίνησε από τη Νότια Αφρική προς τη χώρα μας και εντοπίστηκε εντός του λιμένα Πειραιά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, τις πρωινές ώρες χθες διενεργήθηκε καθολικός έλεγχος του εμπορευματοκιβωτίου-ψυγείου, με τη συμμετοχή και της Γ’ Τελωνειακής Διεύθυνσης Πειραιά, της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε.

Αποτέλεσμα του ελέγχου ήταν ο εντοπισμός, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στα τοιχώματα του εμπορευματοκιβωτίου, (160) συσκευασιών με κοκαΐνη, συνολικού βάρους -173- κιλών και -450- γραμμαρίων.

Το προσδοκώμενο όφελος από την πώληση της ανωτέρω κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης, υπολογίζεται ότι θα ξεπερνούσε το χρηματικό ποσό των 6.000.000 ευρώ.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών ενεργείται προανάκριση και έχει ήδη αναπτυχθεί συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές του εξωτερικού, για την ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών.