Τουρκία: Οι σωματοφύλακες του Ερντογάν κοστίζουν όσο οι μισθοί 52.000 εργαζομένων

232

Οι δαπάνες για την ομάδα ασφάλειας της τουρκικής προεδρικής φρουράς ανήλθαν στα 285 εκατομμύρια λίρες μέσα σε μόλις επτά μήνες, ποσό ισοδύναμο με τις αμοιβές 52.000 εργαζομένων που αμείβονται με τον χαμηλότερο μισθό στην Τουρκία.

Ο λαός υποφέρει

Ενώ ο λαός υποφέρει από τον πληθωρισμό στην Τουρκία, ο πρόεδρος του AKP Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανοίγει διάπλατα τον κρατικό κορβανά στους φρουρούς και τον προσωπικό στρατό του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών για τις οικονομικές καταστάσεις της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας, το τμήμα ασφάλειας του Ερντογάν δαπάνησε 285 εκατομμύρια 323 χιλιάδες τουρκικές λίρες το πρώτο επτάμηνο του τρέχοντος έτους.

Το δημοσίευμα τονίζει ότι η δαπάνη αυτή ισοδυναμεί με τον μηνιαίο μισθό περίπου 52.000 ατόμων που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, αφού πάνω από 1,3 εκατομμύρια λίρες την ημέρα ξοδεύονται μόνο για τους σωματοφύλακες του Ερντογάν.

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις, η Τουρκική Διοίκηση Ασφαλείας δαπάνησε 156 εκατομμύρια λίρες, το τμήμα κατά των ναρκωτικών 89 εκατομμύρια λίρες, το τμήμα καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και οργανωμένου εγκλήματος 73 εκατομμύρια λίρες και το τμήμα δημόσιας ασφάλειας 60 εκατομμύρια λίρες.

«Μυστικός» ο αριθμός

«Το έργο του προεδρικού τμήματος ασφαλείας είναι υπεύθυνο για τις υπηρεσίες στενής προστασίας, την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια του προέδρου και των μελών της οικογένειάς του, της κατοικίας και του χώρου εργασίας τους και κατά τη μεταφορά τους με οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς», αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Επιπλέον, το τμήμα αυτό είναι υπεύθυνο για την ασφάλεια όλων των χώρων που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της προεδρίας.

«Ο αριθμός των ατόμων που φρουρούν τον Ερντογάν και το παλάτι κρατείται μυστικός εδώ και χρόνια», σημειώνεται στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.