«Βούλιαξε» από επισκέπτες η εμποροπανήγυρη Αιγινίου – Φέρνει χαμόγελα η αποτίμηση της φετινής διοργάνωσης

Μεγάλη επιστροφή για την εμποροπανήγυρη του Αιγινίου μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημικής κρίσης και τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες από τις γύρω περιοχές πλημμύρισαν τα στενά της για να κάνουν βόλτα με τους φίλους και την οικογένειά τους, να αγοράσουν τα απαραίτητα για τη νέα σεζόν και να απολαύσουν παραδοσιακά εδέσματα.

312

Παρασκευή βράδυ, δύο μέρες πριν από το φινάλε για τη φετινή σεζόν και στο πανηγύρι δεν πέφτει καρφίτσαΑπό αργά το απόγευμα η κίνηση είναι μεγάλη, καθώς έρχεται σαββατοκύριακο και δεν έχουν σχολείο τα παιδιά. Οι πάγκοι γεμίζουν κόσμο που ψάχνει, δοκιμάζει και επιλέγει. Ρούχα, εσώρουχα, κάλτσες, πιτζάμες, παπούτσια έχουν την τιμητική τους και η ποικιλία είναι πλούσια.

Αιγινίου

Δίπλα οι ταβέρνες, οι καντίνες και τα μαγαζιά με τους λουκουμάδες και τον χαλβά επίσης δουλεύουν με φρενήρεις ρυθμούς. Οι ψησταριές έχουν πάρει φωτιά και σε πολλά σημεία δεν υπάρχει άδειο τραπέζι. Σήμερα το Σάββατο μάλιστα οι έμποροι θα βρίσκονται στο πανηγύρι από το πρωί για να ρεφάρουν τα χαμένα της πανδημίας και να προλάβουν να ικανοποιήσουν τον αυξημένο αριθμό επισκεπτών, που αναμένεται να κορυφωθεί φυσικά το βράδυ.

Οι κάτοικοι του Αιγινίου περίμεναν με ανυπομονησία το φετινό πανηγύρι που δίνει ανάσα ζωής εν μέσω Σεπτεμβρίου στον τόπο από το 1926, τόσο από οικονομική άποψη όσο και για την τόνωση της ψυχολογίας και της διασκέδασης στην πόλη.

Σε δηλώσεις του στο ThessToday.gr για το πώς κύλησε η τελευταία εβδομάδα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και πρόεδρος της επιτροπής εμποροπανήγυρης Αιγινίου, Βασίλης Παππάς, τόνισε πως η προσέλευση του κόσμου είναι μεγάλη και «όλα μέχρι στιγμής πηγαίνουν κατ’ ευχήν».

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Η προσέλευση είναι πάρα πολύ μεγάλη ακόμα και τις καθημερινές, που δεν το περιμέναμε. Και με την οργάνωση είμαστε πολύ καλά. Τώρα έμειναν οι τελευταίες μέρες του σαββατοκύριακου που περιμένουμε να πάμε επίσης καλά».

Αιγινίου

Ενώ αναφορικά με τους κατοίκους του Αιγινίου, υπογράμμισε πως «είναι πολύ ευχαριστημένοι. Όλοι δουλεύουν. Και όσον αφορά τα οικονομικά και από άποψη διασκέδασης κάθε βράδυ, είναι απόλυτα ευχαριστημένοι. Μετά από δύο χρόνια ο κόσμος ήθελε πολύ να πάει στο πανηγύρι».

Σημειώνεται ότι η εμποροπανήγυρη Αιγινίου ξεκίνησε στις 09 και θα ολοκληρωθεί στις 18 Σεπτεμβρίου, με 500 περίπου εκθέτες από τη γύρω περιοχή αλλά και εκθέτες από Ξάνθη, Κομοτηνή, Αθήνα, Λάρισα και Γρεβενά.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες του ThessToday.gr από την εμποροπανήγυρη Αιγινίου:

Αιγινίου

Αιγινίου