Πέθανε ο ηθοποιός Henry Silva – Άφησε εποχή ως ο «κακός» του Χόλιγουντ

101

Henry Silva διακρίθηκε σε ρόλους «κακού» και ξεχώρισε για τις ερμηνείες του στις ταινίες «Ocean’s Eleven» και «The Manchurian Candidate». Ο ηθοποιός πέθανε την Τετάρτη στα 95 του χρόνια από φυσικά αίτια, όπως επιβεβαίωσε πριν από λίγες ώρες ο γιος του, Σκοτ.

O Henry Silva συμμετείχε στο κλασικό θρίλερ του John Frankenheimer «The Manchurian Candidate» (1962). Ο Silva εμφανίστηκε σε πολλές άλλες ταινίες, συμπεριλαμβανομένου του αυθεντικού «Ocean’s Eleven» (1960).

Ο θάνατός του έγινε γνωστός από την κόρη του Dean Martin, Deana Martin, η οποία έγραψε στο Twitter: «Οι καρδιές μας είναι ραγισμένες από την απώλεια του αγαπημένου μας φίλου Henry Silva, ενός από τους ωραιότερους, πιο ευγενικούς και ταλαντούχους άνδρες που είχα τη χαρά να γνωρίσω. Ο φίλος μου ήταν ο τελευταίος επιζών σταρ της αρχικής ταινίας Oceans 11. Σε αγαπάμε Χένρι, θα λείψεις».

Henry Silva: Η πορεία του στη μεγάλη οθόνη

Επιπλέον, εμφανίστηκε στο «Sharky’s Machine» (1981), στην ταινία του Τσακ Νόρις «Code of Silence» (1985), στην ταινία του Στίβεν Σίγκαλ «Above the Law» (1988), στο «Ντικ Τρέισι» του Γουόρεν Μπίτι (1990) και το «Ghost Dog: The Way of the Samurai» του Jim Jarmusch (1999). Η τελευταία εμφάνιση του στην οθόνη ήταν στο ριμέικ «Ocean’s Eleven» το 2001.

Ποιος ήταν ο Henry Silva

Ο Henry Silva γεννήθηκε στο Μπρούκλιν και μεγάλωσε στο ισπανικό Χάρλεμ. Σύμφωνα με το βιβλίο «Ισπανοί στο Χόλιγουντ», οι γονείς του ήταν Ιταλοί, ενώ είχε καταγωγή και από το Πουέρτο Ρίκο. Παράτησε το σχολείο στα 13 του και άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα θεάτρου ενώ δούλευε ως λαντζέρης και τελικά σερβιτόρος. Ο Silva πέρασε από οντισιόν για το Actors Studio το 1955. Ήταν ένας από τους πέντε φοιτητές που έγιναν δεκτοί από σύνολο 2.500 υποψηφίων.

Ο Silva παντρεύτηκε δύο φορές τη δεκαετία του 1950. Ο τρίτος του γάμος, με τη Ruth Earl, διήρκεσε από το 1966 μέχρι το διαζύγιό τους το 1987. Απέκτησε δύο γιους, τον Μάικλ και τον Σκοτ.