Δήμητρα Λιάνη: «Δεν πιστεύω ότι αν είχα παιδί με τον Ανδρέα θα με σεβόντουσαν περισσότερο σήμερα»

Σχετικά με το ΠΑΣΟΚ και τον Νικο Ανδρουλάκη δήλωσε ότι «είναι λίγος για το ΠΑΣΟΚ» και πρόσθεσε ότι «τα “παιδιά” του Σημίτη δεν ακολουθούν τη γραμμή του Ανδρέα. Τον επικαλούνται για τις ψήφους»

131

Στη δική της εμπειρία με αφορμή το θέμα των υποκλοπών αναφέρθηκε η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου σε τηλεοπτική της συνέντευξη. «Είναι μία παλιά ιστορία αυτή. Θυμάμαι όταν πρωτομπήκαμε στο Μέγαρο Μαξίμου υπήρχε στο υπόγειο μία αίθουσα από την οποία κρέμονταν καλώδια. Ήταν όλη η αίθουσα παρακολουθήσεων. Ήταν ξηλωμένα καλώδια. Έχει ενδιαφέρον το εξής πως κάποια στιγμή στο μέσο της θητείας του Ανδρέα Παπανδρέου, μαθαίνω ένα πρωινό ότι κυκλοφορούν κασέτες στην Ομόνοια, σε κάποιους περίεργους και ύποπτους κύκλους, με προσωπικές συνομιλίες», είπε η χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σε ερώτηση για το πως θα ήταν η ζωή της αν δεν είχε γνωρίσει τον Ανδρέα Παπανδρέου, ανέφερε ότι «αν δεν είχα γνωρίσει τον Ανδρέα δεν νομίζω ότι η ζωή μου θα ήταν χειρότερη. Με γαλούχισε, με σφράγισε, μου έμαθε την ιστορία της Ελλάδας, μου έμαθε ανθρώπινα πράγματα, επομένως είμαι πολύ ευγνώμων που τον γνώρισα. Πριν τον γνωρίσω ήμουν ένα πασοκοπαίδι».

Μάλιστα η Δήμητρα Λιάνη υπογράμμισε ότι δεν θεωρεί πως θα την σεβόντουσαν περισσότερο κάποιοι σήμερα, εάν είχε παιδί μαζί του.

Σχετικά με το ΠΑΣΟΚ και τον Νικο Ανδρουλάκη δήλωσε ότι «είναι λίγος για το ΠΑΣΟΚ» και πρόσθεσε ότι «τα “παιδιά” του Σημίτη δεν ακολουθούν τη γραμμή του Ανδρέα. Τον επικαλούνται για τις ψήφους.

Ρωτήθηκε για την οικονομική της κατάσταση σήμερα και την περιέγραψε ως πολύ δύσκολη καθώς «εξακολουθώ να έχω αυτόν τον ελάχιστο μισθό των 870 ευρώ. Η μισή σύνταξη έχει κοπεί γιατί την παίρνει η γνωστή κόρη Σουηδέζα, η οποία ζει στη Σουηδία και έχει απ’ όλα τα καλά. Εργάζεται, ζει με έναν άνδρα, έχει παιδί και παίρνει τη σύνταξη».

Με αφορμή τον θάνατό της Ειρήνης Παπά, αναφέρθηκε και στην φιλία της μαζί της και σε ένα περιστατικό που θυμάται από εκείνη και την γενναιοδωρία της. «Η Ειρήνη μου στάθηκε στα δύσκολα». Είμαι στο Ωνάσειο. Ο Ανδρέας είναι σε καταστολή. Είμαι μόνη, παλεύω με τα θηρία. Μου ξεσκίζουν όλοι τις σάρκες γιατί όλοι κάτι θέλουν και παραμονή πρωτοχρονιάς χτυπάει το κινητό μου και ακούω μια φωνή που λέει τα κάλαντα, από τις Αζόρες νομίζω και είναι η Ειρήνη και συγκινούμαι. Μου λέει “σκέφτομαι ότι κανείς δεν σου έχει πει τα κάλαντα και σε παίρνω να στο πω”. Αυτή ήταν η Ειρήνη. Τέτοιου είδους άνθρωποι δεν υπάρχουν στον πολιτικό περίγυρο».

Τέλος, μίλησε και για την γνωριμία της με τον Πρίγκιπα Κάρολο και την… φιλική του συμπεριφορά που «ενόχλησε» τον Ανδρέα. «Γνωριστήκαμε μία φορά» είπε ενώ είδε μια φωτογραφία που βρίσκονται οι τρεις τους στην πολιτική κηδεία του Βίλι Μπράν, στο γερμανικό Κοινοβούλιο.

«Ο Κάρολος μου έχει πιάσει την κουβέντα εκεί. Ο Ανδρέας έχει ένα ύφος έτσι λίγο περίεργο. Ο Κάρολος είναι εγκάρδιος μαζί μου, με ρωτάει πράγματα απλά που θα ρωτούσε ένας κοινός άνθρωπος όπως που μένετε, πότε ήρθατε. Και ξαφνικά μου λέει ο Ανδρέας “μμμ σε λίγο θα σου ζητήσει να πάτε και για καφέ”» ανέφερε γελώντας.