Στον αγιασμό των σχολείων ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος (φωτο)

«Πρώτο κουδούνι» με ευχές για μια χρονιά γεμάτη γνώση & εφόδια

210

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε νωρίς το πρωί σηματοδοτώντας με την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού, την επίσημη έναρξη της σχολικής περιόδου 2022 – 2023, για τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Κατερίνης.

Ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς – συνοδευόμενος από την πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παρθένα Μακρίδου – Παρτσαλίδου, τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, Θάνο Μπαρμπαγεωργόπουλο – παρευρέθηκε στην τελετή αγιασμού σχολείων της πόλης και πιο συγκεκριμένα επισκέφθηκε διαδοχικά: το 17ο Δημοτικό Σχολείο, το 8ο Δημοτικό Σχολείο, το 4ο Γυμνάσιο -Λύκειο και το 1ο ΕΠΑΛ.

Ο Δήμαρχος  απηύθυνε ευχές στους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, στους μαθητές, καθώς και στους γονείς «για μια αποδοτική σχολική χρονιά. Μία χρονιά με υγεία, πρόοδο, γεμάτη γνώση και εφόδια για τα παιδιά μας». Παράλληλα, όπως ανέφερε «Στον Δήμο Κατερίνης είναι καθημερινή η προσπάθειά μας, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες μάθησης και εκπαίδευσης. Το σύνολο των υπηρεσιών μας τίθεται στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας, για όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου. Θέλω επίσης, να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτικούς που καλούνται να φέρουν σε πέρας μια δύσκολη αποστολή με μεγάλη ευθύνη και να προτρέψω τα παιδιά μας, να θέσουν και να επιτύχουν υψηλούς στόχους» .

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρήκε τα σχολεία του Δήμου Κατερίνης έτοιμα να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς οι σχολικές επιτροπές σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου, με τις διευθύνσεις των σχολείων και τους Συλλόγους Γονέων, έγκαιρα υλοποίησαν σειρά παρεμβάσεων στα σχολικά κτίρια, που τα καθιστούν ασφαλή και λειτουργικά.

Αγιασμός στα σχολεία παρουσία μελών της διοίκησης του Δήμου

Επιπλέον, τις ευχές του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου στα σχολεία όλων των βαθμίδων, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του  Δήμου Κατερίνης προς την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές και γονείς, για καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, μετέφεραν Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη της Διοίκησης του Δήμου.

Τέλος, τα μέλη της δημοτικής αρχής διαβεβαίωσαν τους διευθυντές των σχολείων, ότι οι παρεμβάσεις του Δήμου Κατερίνης, με προτεραιότητα σε θέματα ασφάλειας, υγιεινής θα συνεχιστούν από τις υπηρεσίες του Δήμου, όπου κρίνονται απαραίτητες.