Αρετή Κετιμέ: Το παιδί-θαύμα, η «εξαφάνιση», η άγνωστη σχέση με το Νταλάρα και η σοβαρή ασθένεια στα χέρια της

1744

Η Αρετή Κατιμέ είναι το κορίτσι-θαύμα, που έπαιζε έπαιζε σαντούρι στην τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων και έμεινε χαραγμένη στη μνήμη όλου του κόσμου.

Η ταλαντούχα μουσικός είναι γεννηθείσα στις 26 Ιουλίου 1989, στην Αθήνα και η μουσική της είναι παραδοσιακή, ενώ περιλαμβάνει ρεμπέτικα και σμυρνέικα τραγούδια.

Ξεκίνησε το σαντούρι από έξι χρόνων, όταν άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα μουσικής, από τον μεγάλο μουσικό Αριστείδη Μόσχο και παρέμεινε δίπλα του για έξι χρόνια, μέχρι που ο μέντορας της έφυγε από την ζωή, το 2001, ενώ, παράλληλα, έπαιρνε μαθήματα και από την Λευκορωσίδα, Αγγελίνα Τκάτσεβα.

Μετά τον θάνατο του μέντορά της, το κορίτσι-θαύμα δεν ήξερε πως να συνεχίσει να μελετάει τα παραδοσιακά τραγούδια με το σαντούρι και έτσι, άρχισε να πειραματίζεται με την ερμηνεία, όπου ήταν εξίσου ταλαντούχα, με αποτέλεσμα να καταξιωθεί στον χώρο της ελληνικής μουσικής, αφήνοντας πίσω της την ταμπέλα του «παιδιού – θαύματος» και ξεκινώντας την πορεία της ως επαγγελματίας μουσικός με ισότιμες συνεργασίες.

Η μουσική πορεία της Αρετής στον χώρο του τραγουδιού ξεκίνησε όταν ήταν 12 ετών, όταν την ανακάλυψε ο Γιώργος Νταλάρας και την έβαλε στο σχήμα που έκανε τις εμφανίσεις του, στην μουσική σκηνή του «Ζυγού».

Η Αρετή Κετιμέ τότε δούλεψε μαζί με μεγάλα ονόματα, όπως η Μελίνα Ασλανίδου και ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ενώ παράλληλα μαζί με τον Νταλάρα, μπήκε στο στούντιο για ηχογράφηση, για τις ανάγκες του δίσκου του με τίτλο «Από Καρδιάς».

Ένα χρόνο αργότερα, η 14χρονη Αρετή έλαβε μέρος στην σκηνή του «Ηρωδείου», καθώς συμμετείχε στην συναυλία «Αφιέρωμα στην Μικρά Ασία». Εκεί συνόδεψε τον Γιώργο Νταλάρα, και την Γλυκερία, ενώ η ερμηνεία της στο τραγούδι «Νανούρισμα», συγκλόνισε το κοινό και κέρδισε χειροκροτήματα.

Με την συμμετοχή της στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, κατάφερε να καθηλώσει τους πάντες με το ταλέντο της.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μέσα στο ΟΑΚΑ και με δισεκατομμύρια τηλεθεατές να την παρακολουθούν σε όλο τον κόσμο, η 15χρονη Αρετή τραγούδησε κι έπαιξε παράλληλα το σαντούρι της, στο τραγούδι «Μες στου Αιγαίου τα νερά».

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Αρετή Κατιμέ στα χέρια

Το 2016, με δημοσίευσή της στο Facebook, ενημέρωσε τους διαδικτυακούς της φίλους ότι την ταλαιπωρεί ένα πρόβλημα υγείας στα χέρια και έπρεπε να κάνει ένα διάλειμμα για να τα ξεκουράσει.

Αρετή Κατιμέ πρόβλημα στα χέρια