Γερμανία: Δύο τραυματίες σε επίθεση με μαχαίρι – Νεκρός ο δράστης από σφαίρα αστυνομικού

«Αλλάχου Ακμπαρ» φώναζε, σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι εναντίον περαστικών σε πόλη της νότιας Γερμανίας.

133

Aνδρας οπλισμένος με μαχαίρι τραυμάτισε δύο ανθρώπους χθες Πέμπτη το βράδυ σε πόλη της νότιας Γερμανίας προτού πέσει νεκρός από σφαίρα μέλους της αστυνομίας, που ανακοίνωσε ότι διενεργεί έρευνα για έγκλημα με «ισλαμιστικά» ή «τρομοκρατικά» κίνητρα (στη φωτογραφία από τη faz.net, επάνω, περιπολικό στον τόπο της επίθεσης).

«Επιτέθηκε σε αστυνομικούς»

Ο άνδρας, περίπου 30 ετών, επιτέθηκε σε διερχόμενους με «τουλάχιστον ένα μαχαίρι» κοντά στον συγκοινωνιακό σταθμό της Aνσμπαχ, κοινότητας της Βαυαρίας που δεν απέχει πολύ από τη Νυρεμβέργη, σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν αλλά η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Oταν επενέβησαν δυνάμεις επιβολής της τάξης ο άνδρας «επιτέθηκε σε αστυνομικούς» που άνοιξαν πυρ και τον τραυμάτισαν θανάσιμα, κατά την ανακοίνωση.

Φώναξε «Αλλάχου Aκμπαρ»

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες «ο άνδρας (…) φώναξε επανειλημμένα ‘Αλλάχου Aκμπαρ’ κατά την τέλεση των πράξεών του», διευκρίνισε η αστυνομία, προσθέτοντας πως διενεργεί έρευνα για να εξιχνιάσει αν «τα εγκλήματα είχαν ισλαμιστικό ή τρομοκρατικό υπόβαθρο».

Ο φερόμενος ως δράστης είναι 30 ετών, σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, και η αστυνομία γνωρίζει την ταυτότητά του, όπως δήλωσε εκπρόσωπός της, αλλά αυτή τη στιγμή δεν κρίνει σκόπιμο να δώσει περισσότερα στοιχεία στη δημοσιότητα, ενώ διεξάγει έρευνες στο περιβάλλον του.