Υπό ιατρική παρακολούθηση η Βασίλισσα Ελισάβετ — Η ανακοίνωση για την υγεία της που προκαλεί ανησυχία

136

Ανησυχία έχει προκληθεί μετά την ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για την Βασίλισσα Ελισάβετ και την κατάσταση της υγείας της.

Οι γιατροί της βασίλισσας Ελισάβετ «είναι ανήσυχοι» για την κατάσταση της υγείας της και «συνέστησαν να τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση» στην κατοικία του Μπαλμόραλ στην Σκωτία, ανακοίνωσαν τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

«Έπειτα από νέα αξιολόγηση το πρωί, οι γιατροί της βασίλισσας ανησυχούν για την υγεία της Αυτής Μεγαλειότητας και συνέστησαν να παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση. Η βασίλισσα συνεχίζει να αισθάνεται άνετα στο Μπαλμόραλ», αναφέρεται σε σύντομη ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ.

Τα μέλη της στενής της οικογένειας έχουν ενημερωθεί, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση με την οποία υποβαθμίζονται οι φήμες ότι η βασίλισσα είχε πτώση.

Η ακύρωση της συνάντησης

Υπενθυμίζεται ότι χθες έγινε γνωστό ότι η 96χρονη βασίλισσα ακύρωσε μία προγραμματισμένη συνάντηση με συμβούλους της, έπειτα από σχετική σύσταση των γιατρών της, που την κάλεσαν να ξεκουραστεί.

Η βασίλισσα Ελισάβετ συνάντησε την Τρίτη την Λιζ Τρας για να της αναθέσει τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, έχοντας νωρίτερα δεχθεί τον Μπόρις Τζόνσον που υπέβαλε επισήμως την παραίτησή του από την πρωθυπουργία.