Βραζιλία: Γέννησε δίδυμα από διαφορετικούς μπαμπάδες με φυσιολογική σύλληψη

Πώς το κατάλαβε η 19χρονη μητέρα

167

«Έπαθα σοκ όταν διαπίστωσα ότι τα δίδυμα παιδιά μου είχαν διαφορετικούς μπαμπάδες. Δεν ήξερα ότι μπορούσε να συμβεί. Τα παιδιά μοιάζουν πάρα πολύ», είπε μια 19χρονη κοπέλα από την Βραζιλία, σε μια περίπτωση που όσο απίστευτη ακούγεται, συνέβη!

Η 19χρονη Βραζιλιάνα που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της, υποστήριξε ότι έκανε τεστ πατρότητας, καθώς ήθελε να μάθει ποιος από τους δύο ήταν ο πατέρας.

Πώς το κατάλαβε η 19χρονη μητέρα

Όπως διαβάζουμε στην Daily Mail η μητέρα, συνέλεξε DNA από τον άνδρα που πίστευε ότι ήταν ο πατέρας. Ωστόσο, ύστερα από δύο τεστ, διαπιστώθηκε ότι τα αποτελέσματα ήταν θετικά μόνο για το ένα από τα δίδυμα!

Μετά το δεύτερο τεστ, συνειδητοποίησε ότι έκανε σεξ με διαφορετικό άντρα την ίδια μέρα. Ο άντρας αυτός ήταν ο πατέρας του δεύτερου παιδιού της.

Μιλώντας στη βραζιλιάνικη «Globo», ο γιατρός της, Tulio Jorge Franco, εξήγησε: «Είναι πιθανό να συμβεί, όταν δύο ωάρια από την ίδια μητέρα γονιμοποιούνται από διαφορετικούς άνδρες. Τα μωρά μοιράζονται το γενετικό υλικό της μητέρας, αλλά μεγαλώνουν σε διαφορετικούς πλακούντες».

Μια ίδια περίπτωση είχε συμβεί και στο Βιετνάμ

Ένα αντίστοιχο περιστατικό είχε συμβεί πριν λίγα χρόνια και στο Βιετνάμ. ​Τόσο η μητέρα όσο και ο πατέρας έκαναν τεστ DNA υπό τον φόβο πως μπορεί να τους έδωσαν λάθος μωρό στο μαιευτήριο, αναφέρει δημοσίευμά στην «Viet Nam News». Το τεστ, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Γενετικής Ανάλυσης και Τεχνολογίας στο Ανόι, απέδειξε ότι τα δίδυμα είχαν την ίδια μητέρα.

Ο 34χρονος σύζυγος ήταν ο πατέρας ενός μόνο εκ των διδύμων. Και σε αυτή την περίπτωση η εξήγηση ήταν ότι γυναίκα συνέλαβε δίδυμα διαφορετικών πατεράδων μέσω δύο σεξουαλικών επαφών.

Το ωάριο μιας γυναίκας έχει διάρκεια ζωής μεταξύ 12 και 48 ωρών ενώ το σπέρμα μπορεί να διαρκέσει μεταξύ 7-10 ημέρες. Σε αυτό το χρονικό διάστημα είναι δυνατόν δύο ωάρια να γονιμοποιηθούν όπως και συνέβη στις ανωτέρω περιπτώσεις σύλληψης διδύμων.