Δήμος Κατερίνης: 36η Εμποροπανήγυρη – Ο λαϊκός θεσμός της πόλης «έριξε αυλαία» χτες το βράδυ με τα «Χάλκινα Γουμένισσας»

247

Την επιτυχημένη επανεκκίνηση του λαϊκού θεσμού της Εμποροπανήγυρης του Δήμου Κατερίνης –  μετά από δύο χρόνια ματαίωσης λόγω υγειονομικών συνθηκών – σηματοδότησε η 36η διοργάνωση στον καθιερωμένο χώρο, στον οικισμό της Ανδρομάχης.

Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών σε όλη τη διάρκειά της, η 36η Εμποροπανήγυρη έκλεισε της πύλες της, χτες  το βράδυ με τους εκθέτες να δηλώνουν ικανοποιημένοι. Επιπλέον, το Λούνα παρκ για τους μικρούς επισκέπτες, ο εμπορικός διάδρομος, οι χώροι εστίασης, διασκέδασης – ψυχαγωγίας ήταν κατάμεστοι από άτομα όλων των ηλικιών.

«Υπάρχει ικανοποίηση για την προσέλευση του κόσμου στη φετινή εμποροπανήγυρη. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα, το γεγονός ότι και οι παράλληλες μουσικές κ.α. εκδηλώσεις που διοργανώσαμε έτυχαν μεγάλης ανταπόκρισης» τονίζει σε δήλωσή του, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Τοπικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Βαϊνάς, ο οποίος σημειώνει: «Με την ευκαιρία, εκ μέρους του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια, τα στελέχη της Αστυνομίας, της Τροχαίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Δημοτικής Αστυνομίας και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της φετινής Εμποροπανήγυρης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες επιτρέψτε μου να απευθύνω προς το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ναυαγοσωστών και Διασωστών του ΕΕΣ (παράρτημα Κατερίνης) και τη Διασωστική ομάδα Πιερίας, για τις πολύτιμες εθελοντικές  υπηρεσίες τους. Ραντεβού στον καθιερωμένο χώρο, τον Σεπτέμβριο του 2023!».

Οι εκδηλώσεις που αποτύπωσαν τον παραδοσιακό χαρακτήρα του πιο λαϊκού θεσμού της πόλης

Πόλο έλξης για ντόπιους και επισκέπτες  και μία ψυχαγωγική ανάσα στην καθημερινότητα  αποτέλεσαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις, οι οποίες πλαισίωσαν το πρόγραμμα της φετινής Εμποροπανήγυρης.

Πιο συγκεκριμένα:

Την Κυριακή, στην συναυλία με τη Γωγώ Τσαμπά και το μουσικό της σχήμα, η δημοφιλής ερμηνεύτρια ξεσήκωσε τους χιλιάδες θεατές της εκδήλωσης, σε μία βραδιά γεμάτη κέφι, χορό και διασκέδαση, ενώ το Σάββατο οι MiLa Re (Νίκος Γκανάς, Χριστίνα Γεωργιάδου), ταξίδεψαν τους επισκέπτες σε δρόμους μουσικούς, με διασκευές διαχρονικών τραγουδιών σε στυλ swing, jazz, pop, rock, reggae.

Το «Σεργιάνι στην παράδοση» και ένα δυναμικό γλέντι με αυθεντικούς ήχους από τον Πόντο, την Ήπειρο, τη Θράκη και όλες τις μουσικές γωνιές του ελληνισμού ενθουσίασε το βράδυ της Τρίτης τους επισκέπτες. «Όχημα» η φωνή του Παναγιώτη Τουρνά και η ιδιαίτερη αισθητική του σχήματος «ΓΙΑΓΚΙΝΙ».

Απολαυστική ήταν τη Δευτέρα, η βραδιά θεάτρου σκιών. Δεκάδες παιδιά γέλασαν με την ψυχή τους με τα καμώματα του Καραγκιόζη, του διαχρονικού αυτού λαϊκού ήρωα που ενσάρκωσαν οι φιγούρες του Δημήτρη Παρασκευόπουλου.

Τέλος, αυλαία χτες το βράδυ, στην 36η Εμποροπανήγυρη και το γλέντι ανέλαβαν τα “Χάλκινα Γουμένισσας”, που ξεσήκωσαν μικρούς και μεγάλους με το κέφι, το μουσικό τους ηχόχρωμα και τους έντονους ρυθμούς τους.