Ρεκόρ ευαισθησίας & κοινωνικής προσφοράς στον 7ο Δρόμο Αλληλεγγύης Ενορίας Αγίου Χαραλάμπους (φωτο)

203

Με «όχημα» την ευαισθησία και την κοινωνική προσφορά διανύθηκε με μεγάλη ανταπόκριση – επιτυχία από 500 άτομα όλων των ηλικιών, ο  7ος Δρόμος Αλληλεγγύης. Ο λόγος για τον αγώνα 5 χλμ του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Κατερίνης, που διοργανώθηκε χθες το απόγευμα, από τον Ιερό Ναό και τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ».

Ο αγώνας διεξήχθη για την ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων οικογενειών του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Πιερίας, υπό την αιγίδα  της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων.

Καθιερωμένο πλέον σημείο εκκίνησης ήταν ο Ιερός Ναός Αγίου Χαραλάμπους, απ’ όπου οι δρομείς διανύοντας απόσταση 5 χλμ στους δρόμους του οικισμού έφτασαν στον τερματισμό – στο ίδιο σημείο, όπου πλήθος κόσμου τους υποδέχτηκε με ενθουσιασμό και θερμά χειροκροτήματα.

Ο π. Κυριάκος Κοκελίδης

Τα συγχαρητήρια τις πατρικές ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου μετέφερε σε όλους τους συμμετέχοντες ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους  π. Κυριάκος Κοκελίδης. Ο π. Κυριάκος συνεχάρη τους συμμετέχοντες, ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν με κάθε τρόπο και μέσο στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου μετέφερε η Ασημίνα Πούλιου – Περδίκη,  Πρόεδρος του POLIS A.E. και του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Πιερίας. Παράλληλα, η κα Πούλιου ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία στήριξης του Συλλόγου Πολυτέκνων, ενώ εξήρε τα οφέλη που προκύπτουν από την δράση της Εκκλησίας για την τοπική κοινωνία.

Για μαζική συμμετοχή και μεγάλη γιορτή έκανε λόγο η Ράνια Σαλαμάντη Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Ν. Πιερίας “ΖΕΥΣ”, ενώ προσκάλεσε όλους και όλες στο νέο αθλητικό ραντεβού «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ», στις 9 Οκτώβρη.

Χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΣΛΜΑΥ απεύθυνε ο Δημήτριος Σταθόπουλος, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας και μέλος (πρώην πρόεδρος), του Δ.Σ. του Συλλόγου Δρομέων Κοζάνης.

Νικητές του αγώνα αναδείχθηκαν στην κατηγορία των ανδρών οι:

  1. ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ (ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΖΕΥΣ»): 17.56
  2. ΚΑΣΗΛΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ): 18.38
  3. ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΦΩΤΗΣ (ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ): 19:48

Στην κατηγορία των γυναικών οι:

1.ΚΟΖΑΝΙΤΗ ΕΛΕΝΗ (ΣΑΠΚ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ): 21.55

2.ΚΑΒΟΥΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ): 21.57

  1. ΣΟΥΛΙΩΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΖΕΥΣ»): 23.08

 

Θερμές ευχαριστίες εκφράζουν οι διοργανωτές προς:

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο

Τον Δήμο Κατερίνης και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες,

Την POLIS Α.Ε.

Την Τροχαία Κατερίνης

Την Δημοτική Αστυνομία Κατερίνης

Τον Ιατρικό Σύλλογο Κατερίνης, τον Ιατρό του αγώνα, Δημήτριο Παγωνίδη.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ναυαγοσωστών και Διασωστών του ΕΕΣ (παράρτημα Κατερίνης)

Την Ποδηλατική Απόδραση

Πλήθος εθελοντών ενοριτών που εργάστηκαν για την ασφάλεια των δρόμων.

Τον Χρήστο Κετσετζή, επικεφαλής της ομάδας έκδοσης αποτελεσμάτων.

Τους Μουσικούς που επένδυσαν μουσικά τη διαδρομή του αγώνα και πιο συγκεκριμένα τους:

Τραγούδι: η Μαρία Αδάμου και Ευάγγελος Τσιγγαρόπουλος

Λαούτο: Γεώργιος Στοφωρίδης

Ποντιακή λύρα: ο Κώστας Σωπιάδης

Νταούλι: ο Δημήτρης Μάρας

Κλαρίνο: ο Γεώργιος Τσιρίμπασης

Κρουστά: Θάνος Κουλιανόπουλος

Ευχαριστίες απευθύνονται επίσης προς:

Την εταιρεία Διός – Μεντεκίδης Α.Ε. για την χορηγία νερών.

Το ΑΛΦΑ Νεφρολογικό Κέντρο Κατέρίνης για τη διάθεση ασθενοφόρου.

Τον Χαράλαμπο Κοκκινίδη για την ηχητική κάλυψη του αγώνα.

Ενός λεπτού σιγή & αναμνηστικά – βραβεύσεις

Πριν την εκκίνηση τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμην των μελών – ενοριτών, των συνδιοργανωτών, που «έφυγαν» κατά την περίοδο της πανδημίας.

Στη διάρκεια της διοργάνωσης, ο ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ»,  βράβευσε τα μέλη του: Καίτη Ευαγγελοπούλου και Συμεών Συμεωνίδη, αντίστοιχα, ως τους δρομείς με τους καλύτερους χρόνους τερματισμού σε Μαραθώνιο, κατά το έτος 2021.

Βραβεύτηκε επίσης, η Αλέκα Σουλιώτου για την διαχρονική προβολή του Συλλόγου μέσω των διακρίσεών της. Επίσης, βραβεύτηκαν όλοι οι θεσμικοί φορείς και έγιναν ανταλλαγές αναμνηστικών μεταξύ όλων των συνδιοργανωτών.

Τον αγώνα, τον οποίο τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Ν. Πιερίας Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, Σάββας Χιονίδης και κ.α. εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων παρουσίασε εξαιρετικά η Μυράντα Παππά.