Ντ. Μπακογιάννη: Ούτε νύχτα μπορεί να έρθει ο Ερντογάν ούτε μέρα

201

«Ούτε νύχτα μπορεί να έρθει ο Ερντογάν ούτε μέρα, διότι η απάντηση που θα πάρει θα είναι πολύ ακριβή. Κάνει λάθος αν νομίζει ότι η Ελλάδα δεν θα απαντήσει». Αυτό τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη απαντώντας στις πρόσφατες δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Τουρκία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ένα κρεσέντο πρωτοφανών απειλών, δεν έχω ξανακούσει τέτοιου είδους ρητορική, και μάλιστα από τον πρόεδρό της», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Σημείωσε ότι η Τουρκία νιώθει ανασφάλεια από την νέα αμυντική θωράκιση της Ελλάδας, καθώς και από τη διπλωματική θωράκιση.

Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη 100%, πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη και υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει περίπτωση η οποιαδήποτε κυβέρνηση να αποδεχτεί οποιαδήποτε παραβίαση της κυριαρχίας της χώρας».

Εξήγησε ότι ο Ερντογάν θέλει να στείλει μηνύματα, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στους Αμερικανούς.

«Δια των απειλών θέλει να εκβιάσει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ» τόνισε και συμπλήρωσε ότι οι Δυτικοί θα προσπαθήσουν να κρατήσουν την Τουρκία στη Δύση, αλλά είναι δύσκολο να εμπιστευτούν τον Ερντογάν.

Η κ. Μπακογιάννη πρόσθεσε: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει περίπτωση να κάνει επίθεση ο Ερντογάν. Αυτό που φοβάμαι είναι το ατύχημα, είναι μια πιθανότητα. Αέρας φρέσκος ότι ο Ερντογάν θα κάνει επίθεση στα νησιά μας».

Πρόσθεσε ότι ο Τούρκος πρόεδρος ξέρει ότι αυτά που λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα εννοεί, γι’ αυτό δεν τον θέλει στην κυβέρνηση.

Προέβλεψε ότι «θα περάσουμε δύσκολα, γιατί αυτές οι εντάσεις έχουν κόστος. Είναι μια περίοδος μεγάλης έντασης, θέλει αποφασιστικότητα, ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση».

Ερωτηθείσα εάν είναι εύκολο να πάρει η Τουρκία τα F-16, εκτίμησε πως πολύ δύσκολα μπορεί να γίνει αυτό.