Δήμος Κατερίνης: Έτοιμες & ασφαλείς οι σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το πρώτο κουδούνι

212

Σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να υποδεχθούν με ασφάλεια μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι οι σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης, λίγο πριν την εκκίνηση της νέας σχολικής περιόδου. Ήδη η σχολική επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης, φρόντισε για τις απαιτούμενες εργασίες.

Την ικανοποίησή του για την έγκαιρη και αποτελεσματική υλοποίηση του προγραμματισμού – σχεδιασμού παρεμβάσεων στις σχολικές μονάδες εκφράζει ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος:

«Υποδεχόμαστε την ερχόμενη Δευτέρα τους μαθητές και τις μαθήτριες σε σχολικά κτίρια έτοιμα και ασφαλή. Ξεκινάμε με αισιοδοξία και ελπίδα. Με τις υπηρεσίες μας, εργαστήκαμε μεθοδικά όλο το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από το πέρας της σχολικής περιόδου έως σήμερα.  Στόχος μας είναι η εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών για την εκπαιδευτική μας κοινότητα, σε όλη την διάρκεια του έτους. Με τη συμβολή και την αγαστή συνεργασία όλων μας, πιστεύω ότι θα παρέχουμε το καλύτερο δυνατό στα παιδιά μας. Καλή σχολική χρονιά!».

Όπως διευκρινίζει ο  Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Αθανάσιος Μπαρμπαγεωργόπουλος «Με τη λήξη της περασμένης σχολικής περιόδου και βάσει των αιτημάτων που διατύπωσαν οι διευθυντές των διδακτηρίων στη σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης, ιεραρχήθηκαν και ομαδοποιήθηκαν οι ανάγκες, ενώ υλοποιήθηκαν οι εργασίες με ταχείς ρυθμούς».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής σημειώνει ότι «σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού συνεχίστηκαν οι παρεμβάσεις συντήρησης και επισκευών στα σχολικά κτίρια, ενώ ο Δήμος θα βρίσκεται και στη συνέχεια στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας παρεμβαίνοντας άμεσα και αποτελεσματικά όπου χρειαστεί».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, ο κύκλος εργασιών επικεντρώθηκε στα θέματα υγιεινής, ασφάλειας και λειτουργικότητας, με παρεμβάσεις επισκευής – συντήρησης οικοδομικού χαρακτήρα, όπως εξωτερική και εσωτερική βαφή, μόνωση, υδραυλικά – ηλεκτρολογικά, αποκατάσταση επίστρωσης δαπέδων, εξωραϊσμού των σχολικών αυλών, σιδηρουργικές εργασίες- κατασκευές κ.α. Επιπλέον, όπου απαιτήθηκε έγινε προμήθεια και τοποθέτηση ηλεκτρονικών υπολογιστών, κλιματιστικών κ.α. εξοπλισμού.

Επίσης, συνεργεία της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος & Πρασίνου, προχώρησαν στον εξωραϊσμό των σχολικών αυλών, το κλάδεμα των δέντρων, τον καθαρισμό χόρτων. Έμφαση δόθηκε και στις διαγραμμίσεις διαβάσεων στις εισόδους των σχολικών συγκροτημάτων, καθώς και στις διαβάσεις των πεζών στα φανάρια.

Παράλληλα, οι καθαρίστριες είναι έγκαιρα στις θέσεις τους, ενώ έγιναν οι απαραίτητες εργασίες απολύμανσης, απεντόμωσης κ.α, καθώς και οι μικρής κλίμακας παρεμβάσεις, όπως π.χ. η συντήρηση των καυστήρων. Με γνώμονα τη λειτουργική επάρκεια των σχολείων και κυρίως στο πλαίσιο των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής, λαμβάνονται όλα τα απαιτούμενα μέτρα, για την προστασία της υγείας των παιδιών,  ενώ θα τηρηθούν κατά γράμμα τα υγειονομικά μέτρα σύμφωνα και με το πρωτόκολλο και τις επικαιροποιημένες οδηγίες των αρμόδιων υπουργείων.

Οι παρεμβάσεις υλοποιούνται σε συνεργασία με τους Αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων Δημήτρη Μορφακίδη, Αυτεπιστασίας και Κοινοτήτων Ιωάννη Συμεωνίδη, με τους κατά τόπους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και σε επικοινωνία με τους διευθυντές των σχολικών συγκροτημάτων.

Παράλληλα, με τα συνεργεία  της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης, υπό την καθοδήγηση του Αντιδημάρχου Κώστα Τσιουκάνη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, οι υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης συνεχίζουν τις παρεμβάσεις και στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, για την εξασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων στήριξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όπου κρίνονται απαραίτητες.