Ευθύμιος Μαυρίδης: για την αποκατάσταση της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ Αλήθειας

809

Απάντηση στην επιστολή/δημοσίευση του Δ.Σ. της Εστίας Πιερίδων Μουσών

Κυρία Τζιτζιλή, κυρία Παπαδοπούλου, κύριε Ζαρώτη, κύριε Γραίκο, κύριε Αϊνάλη, κύριε Τσάρδα και κυρία Παπαδημητρίου

Επειδή στην επιστολή σας αναφέρετε πολύ συχνά το όνομά μου και σε πολλά σημεία με μέμφεστε θα σας απαντήσω ενδελεχώς και με λεπτομέρειες σε όσα μου προσάπτετε.

Εάν είχα επιλέξει μια αποσχιστική τάση της χορωδίας όπως αναφέρετε, θα είχα ήδη αποσχισθεί μαζί με το φωνητικό σύνολο de profundis (δεν νομίζω ότι θα θέλατε να συζητήσουμε το συγκεκριμένο θέμα). Είμαι εδώ στην Εστία και θα εξακολουθήσω να είμαι! Κανείς δεν θα με διώξει από την Εστία, όπως ακράδαντα πιστεύω ότι την ίδια πεποίθηση έχουν και ΟΛΟΙ οι χορωδοί.

Αναφέρετε: «Τα διοικητικό συμβούλιο δεν ζήτησε τίποτε περισσότερο ή λιγότερο από τον κ. Μαυρίδη, από το να υποβάλλει εγκαίρως τις προτάσεις του για τις συναυλίες, να τηρηθούν οι εργασιακές υποχρεώσεις και να δηλώσει τους μουσικούς για να ασφαλιστούν όπως προβλέπει η νομοθεσία…….. Συγκεκριμένα του ζητήθηκε να υποβάλλει τη λίστα των μουσικών για να ασφαλιστούν και να γνωστοποιήσει το πρόγραμμα της εκδήλωσης. Εις μάτην περιμέναμε την απάντησή του. Γι’ αυτό αναγκαστήκαμε να αποσύρουμε τη συμμετοχή μας ως Ε.Π.Μ. Κατερίνης σεβόμενοι το όνομά μας και την εργατική νομοθεσία.»

Απέλπιδα προσπάθεια να μεταθέσετε τις ΔΙΚΕΣ σας ευθύνες σε μένα προσωπικά!

Το πρόγραμμα ήταν έτοιμο, η λίστα των μουσικών επίσης πλήρης και σας περίμεναν ΜΑΤΑΙΑ. Η εφορεία χορωδίας έχει 7 (!!!) εφόρους σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ..  ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΦΑΝΗΚΕ!!!  Άφαντοι όλοι! Πόσες φορές δεχθήκατε τηλεφωνήματα για να έρθετε; Εγώ τουλάχιστον έχω χάσει τον λογαριασμό. Γιατί επιλέξατε να αγνοήσετε τις επιστολές της εφορείας χορωδίας (18/7/2022) αλλά και ΟΛΩΝ των μελών της  χορωδίας (22/7/2022);  Να δεχθώ ότι δεν μπορεί ο 1ος, δεν μπορεί ο 2ος, δεν μπορεί ο 3ος, δεν μπορεί ο 4ος, δεν μπορεί ο 5ος , δεν μπορεί ο 6ος, ελπίζεις ότι θα μπορέσει ο 7ος αλλά ΜΑΤΑΙΑ!  Άκρα του τάφου σιωπή! Κανείς σας δεν εμφανίστηκε έστω από περιέργεια να δει τι κάνουν αυτοί οι άνθρωποι!  ΚΑΝΕΙΣ δεν εμφανίστηκε να παραλάβει το ΕΤΟΙΜΟ υλικό, να ενημερωθεί και να ενημερώσει τους υπόλοιπους. Τι λέει αυτό για την αντιμετώπιση των χορωδών;;;  (να μην αναφέρω τα ερωτήματα που γεννώνται για την λειτουργία του Δ.Σ.!). Από τις αρχές Μαΐου που επανεκκίνησε την δράση της η χορωδία, επί μισό περίπου χρόνο  ΚΑΝΕΙΣ σας δεν εμφανίστηκε, ΚΑΝΕΙΣ σας δεν ενδιαφέρθηκε. Βέβαια, σχεδόν όλοι θα ήταν στην Πύδνα για την ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ! (ευτυχώς πιθανολογώ, με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις).

«Αποκορύφωμα της αυθαιρεσίας του, η παρουσία του με μερίδα χορωδών  από τον κορμό της χορωδίας της Εστίας στην φετινή εκδήλωση στην Πύδνα της Αυγουστιάτικης φεγγαράδας που επί σειρά ετών διοργάνωνε η ΕΠΜ» λέτε. Μερίδα χορωδών!!! Σίγουρα, δεν μπορεί,  θα είδατε φωτογραφίες από την ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ για την Εστία φεγγαράδα του 2022. Με λύπη και απογοήτευση διαβάσαμε στον τύπο (χωρίς να έχουμε ενημερωθεί από εσάς!) την ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ απόφαση σας για την μη συμμετοχή της χορωδίας σε έναν θεσμό ο οποίος δημιουργήθηκε με πολύ κόπο, έναν θεσμό καθαρά «ΕΣΤΙΑΚΟ», έναν θεσμό ορόσημο της Εστίας.  Ένα ελλιπές και διεκπεραιωτικό πλέον συμβούλιο  έλαβε μία  απόφαση  η οποία ΑΚΥΡΩΣΕ την ίδια την Εστία και τους ανθρώπους της, ΕΞΕΘΕΣΕ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ  τον σύλλογό μας όχι μόνο σε φορείς οι οποίοι μας υποστηρίζουν επί σειρά ετών, αλλά ΚΥΡΙΩΣ στον κόσμο που παρακολουθεί και στηρίζει την Εστία. Και με κατηγορείτε για αυθαιρεσία. Εγώ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ, ΟΛΗ η χορωδία ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ! ΕΣΕΙΣ ΛΕΙΠΑΤΕ!  Ήσασταν στην συναυλία της 29ης Νοεμβρίου 2021, σίγουρα ήσασταν και πέρυσι στην φεγγαράδα. Δεν μπορεί να μην είδατε ότι οι χορωδοί ήταν «σχεδόν» όλοι εκεί. Ακόμα και αυτοί που είχαν κάποιο πρόβλημα υγείας και δεν μπορούσαν να τραγουδήσουν  ΗΤΑΝ στο κοινό. Και λέω σχεδόν γιατί ήταν όλοι, «πλην Λακεδαιμονίου».   Ο νοών νοείτω!

Αναφέρετε: «Ως είθισται με το τέλος της Αυγουστιάτικης συναυλίας και μέχρι τον Οκτώβριο, η χορωδία διακόπτει τις δραστηριότητες της και επανακάμπτει με προγραμματισμό για τις επόμενες εκδηλώσεις» αναφέρει η απάντηση του Δ.Σ.

Η ορθή απάντηση είναι ότι η χορωδία ειδικά μετά την Πύδνα έχει ελάχιστο χρόνο για «ξεκούραση» πόσο μάλλον για διακοπή. Το Δ. Σ. θα ΕΠΡΕΠΕ να γνωρίζει ότι πολύ σύντομα ακολουθούν η τοπική επέτειος της 16ης Οκτωβρίου  και η εθνική  της 28ης . Απλά υπενθυμίζω, σωστότερα ίσως ενημερώνω το Δ.Σ. για δράσεις που θα ΕΠΡΕΠΕ να ξέρει: «Καταχνιά» στις 28 Οκτωβρίου 2019 και «θέλει αρετή και τόλμην η ελευθερία» στις 20 Νοεμβρίου 2021 μεταξύ άλλων. Ειδικά για την τελευταία που πραγματοποιήθηκε επί των ημερών σας θα έπρεπε να το γνωρίζετε. Δεν είναι δυνατόν να «επανακάμψουμε με προγραμματισμό» και να έχουμε χρόνο να παρουσιάσουμε έργα αυτού του διαμετρήματος με 3 ή 4 πρόβες!

Πόσο γρήγορα έχει ξεχάσει το Δ.Σ. την συναυλία «για καλό σκοπό» στην Χαλάστρα στις 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021 (ακριβώς μέσα στην διακοπή των δραστηριοτήτων μας!). ΚΑΙ αυτή η «συναυλία προσφοράς» επί ημερών του παρόντος Δ.Σ.

Αναφορικά με την «σύμβαση εργασίας» που έχω με την Εστία ΔΕΝ θα διαφωνήσω. Γιατί όμως επιλεκτικά ΔΕΝ αναφέρετε ότι ο κ. Μαυρίδης ΔΕΝ πληρώνεται από την Εστία και ότι η σύμβαση εργασίας αναφέρεται ΜΟΝΟ στο ένσημο που βάζετε για να είστε (ΑΠΟΛΥΤΩΣ δικαιολογημένα) καλυμμένοι;  Να διευκρινίσω ότι η ασφάλιση μου ξεκίνησε μόλις προ τριετίας περίπου, μετά τα γεγονότα του προστίμου της Πολυτονικής Ορχήστρας Κατερίνης. Πόσα χρήματα έχετε προσφέρει ως Δ.Σ. στο πολυποίκιλο και ουσιαστικό όχι μόνο καλλιτεχνικά, αλλά και κοινωνικά έργο της χορωδίας; Η  πολύ σκληρή για εσάς απάντηση είναι ΜΗΔΕΝ. Τα έξοδα όχι μόνο του ενσήμου αλλά και ΟΛΩΝ των δράσεων της χορωδίας τα βάζουν οι χορωδοί από την τσέπη τους! (ενίοτε και όπου και όταν ζητήθηκε  για κοινόχρηστους  λογαριασμούς κ.α.) . Εγώ ΔΕΝ είμαι υπάλληλος της Εστίας. ΔΕΝ παίρνω μισθό από την Εστία. Είμαι 20 χρόνια (!) μαέστρος της χορωδίας, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ , και τις ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ φορές που πήρα κάποια χρήματα, ήταν χρήματα που περίσσεψαν από συναυλίες που χρηματοδότησαν ΑΛΛΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΣΤΙΑ, και μόνον αφού τακτοποιήθηκαν όλες οι υπόλοιπες οικονομικές υποχρεώσεις.

Αναφορικά με τα γεγονότα της πρόβας της 1ης Σεπτεμβρίου 2022,  ΨΕΥΔΕΣΤΕ ΑΣΥΣΤΟΛΑ!

«Εμβρόντητοι πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. Μαυρίδης κάλεσε για πρόβα τους χορωδούς την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022 στις εγκαταστάσεις της Εστίας, χωρίς να ενημερώσει προηγουμένως ως όφειλε τη διοίκηση. Πως είναι δυνατόν να καλεί σε πρόβα χωρίς να έχει προηγουμένως ασφαλιστεί με βάση την κείμενη νομοθεσία» αναφέρεστε στην επιστολή σας.

ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΑ!  Στην  τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον έφορο κο. Ζαρώτη, στις 29 Αυγούστου, ώρα 12:57 και η οποία κράτησε 3’ και 57’’, τον ενημέρωσα ότι η χορωδία λόγω του πολύ σπουδαίου έργου που προγραμματίσαμε για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, θα ξεκινούσαμε πρόβες την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου. Να σημειώσω ότι πριν τηλεφωνήσω στον κ. Ζαρώτη είχα προσπαθήσει στις 12:41 να επικοινωνήσω με εσάς κ.  πρόεδρε! Αλλά κατά την πάγια πρακτική σας, ΔΕΝ απαντήσατε. Η χορωδία έχει 7 (!!!) εφόρους όπως προανέφερα. Κανένας δεν μπορούσε να έρθει;  Κανένας δεν μπορούσε να τακτοποιήσει την απλούστατη διαδικασία της ασφάλισης;  Εκτός εάν έχετε «άλλα» σχέδια ΚΑΙ για την χορωδία. Πόσο δύσκολο σας ήταν να στείλετε ένα email (άλλωστε είναι το αγαπημένο σας είδος επικοινωνίας) ή ένα απλό μήνυμα  ώστε να μην ταλαιπωρηθούν πλέον των 40 ανθρώπων, κάποιοι εκτός Κατερίνης, όλων των ηλικιών και κινητικών δυνατοτήτων, για να έρθουν στην πρόβα που τόσο περιμένουν;

Στο σημείο αυτό κάποιες απορίες που χρήζουν απάντησης είναι:

ΠΟΙΟΣ άλλαξε την κλειδαριά και ΓΙΑΤΙ;;;

Δεδομένης της άγνοιας τουλάχιστον δύο μελών του Δ.Σ. για το θέμα (εδώ εγείρονται ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ θέματα λειτουργίας του Δ.Σ. ), της απουσίας εκτός Κατερίνης κάποιων άλλων και του σοβαρότατου και απολύτως κατανοητού ανθρώπινου θέματος που είχε τις ημέρες εκείνες η πρόεδρος.

Κύριε  Ζαρώτη,  κύριε Αϊνάλη, κύριε Τσάρδα και κυρία Παπαδημητρίου γνωρίζατε ότι η κλειδαριά αλλάξει;

Υπήρχε η σύμφωνη γνώμη ΟΛΟΥ του «εναπομείναντος» πλέον μετά τις παραιτήσεις  Δ.Σ.;

Ποιοι ήταν οι «σοβαροί» λόγοι για τους  έπρεπε να αλλάξει η κλειδαριά;

Τα γεγονότα από μόνα τους μιλούν για το ποιος απαξιώνει ποιόν, ποιος συμπεριφέρεται απρεπώς σε ποιόν, ποιος λειτουργεί  με «δικτατορικές» όπως αναφέρετε αποφάσεις  και εν κατακλείδι ΠΟΙΟΝ ή ΠΟΙΟΥΣ  θέλετε να «εκπαραθυρώσετε» από την Εστία.

Θα μου επιτρέψετε να κλείσω αντιστρέφοντας τα λόγια σας.

Καλώ το Δ.Σ. να σταματήσει να επιδεικνύει συμπεριφορά ασυμβίβαστη με τους σκοπούς και το πνεύμα της Ε.Π.Μ. Κατερίνης και να αμαυρώνει το όνομα και την ιστορία της Εστίας Πιερίδων Μουσών διασπείροντας ανακρίβειες προς τα ΜΜΕ και το κοινό της Πιερίας……Η χορωδία και ο μαέστρος είναι εθελοντές χωρίς κανένα οικονομικό ή άλλο συμφέρον, και έχουν όλη την καλή διάθεση να επικοινωνήσουν  με τους εφόρους της χορωδίας. Για πρακτικούς και μόνο λόγους, αυτό έπρεπε να έχει ΗΔΗ  προγραμματισθεί.

Ας μην διαστρεβλώνει την αλήθεια λοιπόν η πρόεδρος προβάλλοντας τον εαυτό της ως «θιγμένη» και ας μην προσπαθεί να προκαλέσει αγανάκτηση και εμπάθεια ξεσηκώνοντας τα μέλη του Δ.Σ., τα οποία δεν ενημέρωσε ποτέ σωστά ως όφειλε. Είναι επίσης αδιανόητο και προσβλητικό να τοποθετείται λέγοντας ότι ο μαέστρος λέει ότι  αγαπάει και υπηρετεί την Εστία με περισσή από το Δ.Σ. διάθεση προσφοράς. Ο μαέστρος ΠΟΤΕ δεν είπε κάτι τέτοιο! Αφήνει τις ΠΡΑΞΕΙΣ του ΕΠΙ 20 ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ (χωρίς αμοιβή) να το αποδεικνύουν. Ποτέ επί 20 χρόνια δεν δημιούργησε τέτοιου είδους θέματα. Η Ιστορία, μάρτυρας του!

Παρακαλέστε τους «Λακεδαιμόνιους» σας να σας ενημερώνουν σωστά αναφορικά με την χορωδία (αλλά και το χορευτικό όπως δυστυχώς ανακαλύπτουμε), ή αποφασίστε να ασχοληθείτε οι ίδιοι ξεκινώντας από την δική σας ενημέρωση της Ιστορίας και των δραστηριοτήτων του συλλόγου που αντιπροσωπεύετε! Παρακαλέστε αυτούς που συντάσσουν τις επίσημες ανακοινώσεις σας, αυτούς που πιθανόν συντάσσουν αντί υμών τις επιστολές σας ή τις επιστολές «άλλων» να είναι ακριβείς, να ελέγχουν την ορθότητα αυτών που γράφουν δημόσια και να μην εικάζουν ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ευαίσθητα ζητήματα. ΣΑΣ ΕΚΘΕΤΟΥΝ!

Σας έχουν ξεπεράσει τα γεγονότα! Η λύση είναι μία, την ξέρετε, αλλά αρνείστε να την δεχθείτε. Τους λόγους αυτής της «καρεκλοκενταυρικής»  εμμονής σας,  τους ξέρετε μόνον εσείς. Η πλειοψηφία  του σώματος της Εστίας αλλά και οι φίλοι της σας έχουν απορρίψει. Έχω ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΕΙ (είμαι σίγουρος ότι εκφράζω  και ΠΟΛΛΑ άλλα μέλη) που σας έδωσα την ψήφο μου!

Υ.Γ. Δεν θα αναφερθώ προς το παρόν τουλάχιστον στην επιστολή των 101 μελών που ΑΡΝΕΙΣΤΕ να δεχθείτε. Πολύ σύντομα όμως θα επανέλθω.

Ο μαέστρος,

Ευθύμιος Μαυρίδης