Αφγανιστάν: σεισμός 5,3 βαθμών – τουλάχιστον 8 οι νεκροί

117
Το Αφγανιστάν δεν έχει ακόμη συνέλθει από τον ισχυρό σεισμό του Ιουνίου που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους AP Photo/Ebrahim Nooroozi

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της νύχτας από σεισμό που έπληξε το βορειοανατολικό Αφγανιστάν και ο απολογισμός των θυμάτων είναι πιθανό να αυξηθεί, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο τον οποίο επικαλέσθηκε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Ο σεισμός, που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, προκάλεσε οικονομικές και ανθρώπινες απώλειες στην επαρχία Κουνάρ», δήλωσε στο Bakhtar News Agency ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Ενημέρωσης και Πολιτισμού της Κουνάρ Μαουλάβι Νατζιμπουλάχ Χανίφ, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των απωλειών μπορεί να αυξηθεί.

Το αμερικανικό γεωλογικό παρατηρητήριο (USGS) κατέγραψε σεισμό μεγέθους 5,3 βαθμών τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα κοντά στην ανατολική αφγανική πόλη Τζαλαλαμπάντ.

Το Αφγανιστάν δεν έχει ακόμη συνέλθει από τον ισχυρό σεισμό του Ιουνίου που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους και εξαφάνισε ολόκληρα χωριά στις ανατολικές περιοχές της χώρας.