Κατάρ: Υπό ποιους όρους θα επιτρέπεται η μπίρα στο Μουντιάλ

Υπάρχει αναλυτική λίστα οδηγιών για το τι θα επιτρέπεται και τι όχι στο Μουντιάλ του Κατάρ.

195

Πολλοί είναι οι φίλαθλοι που απολαμβάνουν ένα αγώνα ποδοσφαίρου, πίνοντας μπίρα, ωστόσο, αυτό δεν θα επιτρέπεται στο Μουντιάλ του Κατάρ που θα διεξαχθεί αυτό τον χειμώνα. Τι αποφασίστηκε;

Μπίρα θα μπορεί κανείς να πίνει τρεις ώρες πριν τον αγώνα στην περίμετρο των γηπέδων (όχι στη διάρκεια του αγώνα και στις κερκίδες) και μία ώρα μετά τη λήξη τους.

Πώς πήρε αυτή την απόφαση το Κατάρ

Την απόφαση αυτή έλαβε το Κατάρ ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί στη χώρα, στοχεύοντας προφανώς στην ικανοποίηση των συνηθειών των φιλάθλων που προέρχονται από χώρες που δεν υπάρχουν περιορισμοί στην κατανάλωση αλκοόλ και την εμπορική αξιοποίηση της ρύθμισης αυτής.

Θυμίζουμε ότι το 22ο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί από 21 Νοεμβρίου έως 18 Δεκεμβρίου του 2022. Μάλιστα, υπάρχει λίστα αναλυτικών οδηγιών από τη FIFA για το τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται, η οποία ρυθμίζει τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών, ηλεκτρονικών τσιγάρων, χρήση μπούρκας, μέγεθος σακιδίων, συσκευές που παράγουν ήχο όπως οι γνωστές από το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής βουβουζέλες και άλλα.