Τζέιν Φόντα: Η εξομολόγηση για το πρόβλημα υγείας της και το δυνατό μήνυμα – Η δημόσια στήριξη της Ναόμι Κάμπελ

Η Τζέιν Φόντα μίλησε για τον αγώνα της και έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα

112

Η Τζέιν Φόντα έκανε μια σημαντική αποκάλυψη μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram αναφορικά με την υγεία της που ανησύχησε τους διαδικτυακούς της φίλους. Συγκεκριμένα, η γνωστή ηθοποιός ανέφερε ότι πάσχει από καρκίνο ωστόσο καθησύχασε τους θαυμαστές της λέγοντας ότι αυτό το είδος καρκίνου είναι ιάσιμο σε μεγάλο ποσοστό.

Ωστόσο, η Τζέιν Φόντα αντιμετώπισε αισιόδοξα την συνθήκη στην οποία βρίσκεται και μάλιστα θέλησε να περάσει ένα σημαντικό μήνυμα για την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στην Αμερική. Η ηθοποιός έλαβε την υποστήριξη πολλών διαδικτυακών της φίλων.

Μεταξύ άλλων ευχήθηκε Τζέιν Φόντα και η Ναόμι Κάμπελ η οποία σχολίασε: “Μεγαλειώδη Βασίλισσα @janefonda σε ευχαριστώ, ακόμα και γι’ αυτή τη δύσκολη στιγμή που μοιράζεσαι μαζί μας. Είναι τόσο σημαντικό να έχεις θετική νοοτροπία!! Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι μαζί σου.”

Δείτε αναλυτικά την ανάρτησή της Τζέιν Φόντα:

“Αγαπητοί μου φίλοι, θέλω να μοιραστώ κάτι προσωπικό. Έχω διαγνωστεί με λέμφωμα Hodgkin και έχω ξεκινήσει χημειοθεραπείες. Αυτός είναι ένας πολύ θεραπεύσιμος καρκίνος. Το 80% των ανθρώπων επιβιώνει, οπότε νιώθω πολύ τυχερή. Είμαι επίσης τυχερή γιατί έχω ασφάλιση υγείας και πρόσβαση στους καλύτερους γιατρούς και θεραπείες.

Συνειδητοποιώ, και είναι οδυνηρό, ότι είμαι προνομιούχα σε αυτό. Σχεδόν κάθε οικογένεια στην Αμερική χρειάστηκε να αντιμετωπίσει τον καρκίνο κάποια στιγμή και πάρα πολλές δεν έχουν πρόσβαση στην ποιοτική υγειονομική περίθαλψη που λαμβάνω και αυτό δεν είναι σωστό. Πρέπει επίσης να μιλήσουμε πολύ περισσότερο όχι μόνο για θεραπείες αλλά για αίτια, ώστε να μπορούμε να τις εξαλείψουμε.

Για παράδειγμα, οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι τα ορυκτά καύσιμα προκαλούν καρκίνο. Το ίδιο και τα φυτοφάρμακα, πολλά από τα οποία βασίζονται σε ορυκτά καύσιμα, όπως το δικό μου. Κάνω χημειοθεραπεία για 6 μήνες και χειρίζομαι τις θεραπείες αρκετά καλά και, πιστέψτε με, δεν θα αφήσω τίποτα από αυτά να επηρεάσει τον ακτιβισμό μου για το κλίμα.

Ο καρκίνος είναι δάσκαλος και προσέχω τα μαθήματα που μου μαθαίνει. Ένα πράγμα που μου έχει ήδη δείξει είναι η σημασία της κοινότητας. Η ανάπτυξη και η εμβάθυνση της κοινότητας κάποιου, ώστε να μην είμαστε μόνοι. Και ο καρκίνος, μαζί με την ηλικία μου –σχεδόν 85– σίγουρα διδάσκει τη σημασία της προσαρμογής στις νέες πραγματικότητες.

Ζούμε την πιο σημαντική περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας γιατί αυτό που κάνουμε ή δεν κάνουμε αυτή τη στιγμή θα καθορίσει τι είδους μέλλον θα υπάρξει και δεν θα επιτρέψω στον καρκίνο να με εμποδίσει να κάνω ό,τι μπορώ, χρησιμοποιώντας κάθε εργαλείο που έχω στην εργαλειοθήκη μου.”

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jane Fonda (@janefonda)