US Open: Έχασαν 2 match points και αποκλείστηκαν οι αδερφοί Τσιτσιπά

Ο Στέφανος και ο Πέτρος Τσιτσιπάς έκαναν έναν καλό αγώνα απέναντι στους Christopher Eubanks και Ben Shelton, αλλά έχασαν 2 match points στο 2ο σετ και το πλήρωσαν, χάνοντας αργότερα και το ματς.

151

Μετά από ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, οι δυο Αμερικανοί πήραν τη νίκη με 3-6, 7-6 (8), 6-2 και προκρίθηκαν στον 2ο γύρο του διπλού στο US Open.

Θυμίζουμε πως οι Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς έμαθαν σήμερα πως θα παίξουν, μετά την απόσυρση των Αργεντινών Francisco Cerundolo και Pedro Cachin. Μπήκαν ως alternates στις θέσεις τους και έκαναν ένα καλό παιχνίδι, ξεκινώντας δυνατότερα από τους Eubanks και Shelton.

Έκαναν το μοναδικό break στο 1ο σετ για να περάσουν μπροστά με 5-3 και εύκολα να το κλείσουν στη συνέχεια στο σερβίς, για το 6-3. Το 2ο σετ ήταν πολύ κλειστό και οι δυο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι το tie-break, όπου προφανώς κρίθηκε όλος ο αγώνας.

Ο Στέφανος και ο Πέτρος ήταν πολύ κοντά, έφτασαν δυο φορές στο match point, στο 6-5 και στο 8-7, αλλά οι Αμερικανοί έμειναν αμφότεροι ψύχραιμοι στα σερβίς τους και τα έσβησαν. Στη δεύτερη δική τους ευκαιρία, έκαναν mini-break και πήραν το tie-break με 10-8, για να στείλουν την αναμέτρηση σε 3ο σετ.

Εκεί ο Στέφανος και ο Πέτρος “λύγισαν”, χάνοντας από μια φορά το σερβίς τους. Με διαδοχικά break οι Eubanks και Shelton μετέτρεψαν το 1-2 σε 6-2 μέσα σε μερικά λεπτά και ολοκλήρωσαν την ανατροπή, σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες αγώνα.

Στον 2ο γύρο του US Open οι δυο Αμερικανοί θα αντιμετωπίσουν τους Ιταλούς Lorenzo Sonego και Andrea Vavassori, που απέκλεισαν το Νο.9 ζευγάρι του ταμπλό, τους Rohan Bopanna και Matwe Middelkoop, με 7-6 (2), 6-2.