Καταπέλτης ο Ευθύμιος Μαυρίδης για τα τεκτενόμενα στην Εστία Πιερίδων Μουσών

634

Μια εκ βαθέων συνέντευξη στο Ράδιο Ενημέρωση 92,2 και στους δημοσιογραφους κ.κ. Μαρία Βούλγαρη και Ηλία Χρυσικό, παραχώρησε ο Μαέστρος της Χορωδίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών κ. Ευθύμιος Μαυρίδης, εκφραζοντας την αγανάκτησή του απέναντι στην απρεπή συμπεριφορά  μελών του Δ.Σ. της Εστίας – όπως αναφέραμε στο χθεσινό δημοσίευμά μας.

Σταχυολογήσαμε και σας παραθέτουμε πιο κάτω τις συγκεκριμένες δηλώσεις του που παρουσιάζουν ξεκάθαρα το ζήτημα.

Ο κ. Μαυρίδης ξεκίνησε την συνέντευξή του λέγοντας ότι η Εστία Πιερίδων Μουσών είναι ένας φορέας που έχει αναδείξει με τιμή την Πιερία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό, και πρόκειται για έναν φορέα που δραστηριοποιείται 60 ολόκληρα χρόνια στο χώρο του πολιτισμού.

Μιλώντας με φανερό τόνο απογοήτευσης ανέφερε ότι “αυτοί οι οποίοι ηγούνται σήμερα είναι πολύ μικροί για αυτόν τον ογκόλιθο που λέγεται Εστία Πιερίδων Μουσών”.

Συνεχίζοντας ο Μαέστρος τονίζει, πως από τα μέλη του ΔΣ αξίωνε να δείξουν τουλάχιστο το σεβασμό τους στα 40 άτομα που απαρτίζουν τη Χορωδία καθώς αυτά εκτός από τον πολύτιμο προσωπικό τους χρόνο που προσέφεραν διέθεσαν και χρήματα προκειμένου να αναδείξουν την Εστία με τον καλύτερο τρόπο. Δυστυχώς τα μέλη του ΔΣ απαξίωσαν με την συμπεριφορά τους όλη μας την προσφορά.

Σχετικά με την ασφάλιση του ιδίου και των μελών της Χορωδίας, διαπιστώνει με θλίψη πως επρόκειτο για μία φτηνή δικαιολογία πάνω στην οποία στηρίχτηκε η νέα Διοίκηση της Εστίας ώστε να προχωρήσει  σε “ανήθικες” μεθόδους της κλειδωμένης πόρτας, της αλλαγής των κλειδαριών αλλά και της ανυπόγραφης ανακοίνωσης για την οποία η Γ. Γραμματέας που αναφέρεται σ’ αυτή δεν είχε λάβε γνώση (!). 

Αλήθεια, τελικά ποιος παίρνει τις αποφάσεις στο Δ.Σ. της Εστίας ; (σχόλιο της εφημερίδας μας)

Θέμα ασφάλισης δεν υφίσταται, ο Μαέστρος όπως και τα όλα τα μέλη της Χορωδίας είναι πλήρως ασφαλισμένα για όλη την χρονική διάρκεια της πρόβας και της τελικής εκδήλωσης. Μια διαδικασία η οποία ως γνωστόν λάμβανε χώρα και από τις προηγούμενες Διοικήσεις της Εστίας, όπως μας επιβεβαίωσαν και οι κ.κ. Πιτσιάβα και Ηλιάδου προσκεκλημένες του Ράδιο Ενημέρωση.

Η κα Πιτσιάβα μιλώντας στο ραδιόφωνο συγκεκριμένα ανέφερε ότι: “μετά από χρόνια που είμαι στην Εστία, έφαγα ένα δυνατό χαστούκι – και ήδη μια πόρτα κλειστή και μια ενημέρωση που έλεγε ότι θα ειδοποιηθούμε για να παραλάβουμε τα προσωπικά μας είδη. Ποια προσωπικά είδη ? το μόνο προσωπικό είναι το πιάνο του Μαέστρου“.

Η κα Ηλιάδου, πρώην έφορος της Χορωδίας της Εστίας συμπλήρωσε ότι: “συγκεντρωθήκαμε εχθές στην Εστία για να ξεκινήσουμε τις πρόβες, έχοντας εκδηλώσεις μπροστά μας. Σίγουρα δεν τίθεται θέμα ασφάλισης. Ο Μαέστρος ήταν πάντα ασφαλισμένος. Η Εστία των Πιερίδων Μουσών δεν δίνει ούτε ένα ευρώ στην Χορωδία.  Η Χορωδία κινείται με δικά της χρήματα. Μόνο τον χώρο για τις πρόβες προσφέρουν – και απαξίωση και περιφρόνηση στα πρόσωπα Χορωδίας”.

Ας μεριμνήσουν οι υπεύθυνοι Φορείς ώστε να προάγουν Πολιτισμό στην Πιερία ενισχύοντας με κάθε δυνατό τρόπο την Εστία και τη συμμετοχή των πιστών της φίλων, επιτυγχάνοντας έτσι τη συνέχιση της πολιτιστικής μας παράδοσης! (σχόλιο εφημερίδας)

Τα σχόλια δικά σας !