Προσκύνημα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους στην Αίγυπτο και τους Αγίους Τόπους

152

Με τις ευλογίες του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης κα Πλαταμώνος κ. Γεωργίου ολοκληρώθηκε η προσκυνηματική  εκδρομή  στους Αγίους Τόπους που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη το διάστημα 19 με 28 Αυγούστου.

Οι προσκυνητές  με επικεφαλής τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Παναγιώτη Τιμαμόπουλο, εφημέριο Κολινδρού, επισκέφθηκαν αρχικά την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Κάϊρο, όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους της.  Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αιγύπτου, όπου στεγάζονται φαραωνικά αριστουργήματα αμύθητης  αξίας χιλιάδων  ετών.Η ξενάγηση στο Κάϊρο ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στις Πυραμίδες  του Χέοπα και τη Σφίγγα.

Οι προσκυνητές  μετά από πολύωρο ταξίδι μέσα στην έρημο της Αιγύπτου  επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης του Θεοβάδιστου όρους Σινά. Αφού θαύμασαν την ομορφιά του τοπίου  ξεναγήθηκαν στην Ιερά Μονή στο κοιμητήριο και το Μουσείο, όπου φυλάσσονται ανεκτίμητοι πολιτιστικοί και θρησκευτικοί θησαυροί.

Μετά από πενταήμερη παραμονή στην Αίγυπτο οι προσκυνητές επισκέφτηκαν την Αγία Πόλη Ιερουσαλήμ. Εκεί συναντήθηκαν με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ. Θεόφιλο  Γ΄, ο οποίος τους καλωσόρισε και τους ευχήθηκε να έχουν  μια καλή Προσκυνηματική Θεωρία στους Αγίους Τόπους.

Στη συνέχεια τέλεσαν τον Αγιασμό στο σημείο όπου βαπτίστηκε ο Χριστός στον Ιορδάνη ποταμό, επισκέφθηκαν  τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως ,το σπήλαιο της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ , το Θεομητορικό Μνήμα στη Γεθσημανή όλα τα υπόλοιπα προσκυνήματα.

Οι προσκυνητές από την Πιερία συμμετείχαν στην κατάβαση της εικόνας της Παναγίας από το Μετόχι της Ιερουσαλήμ προς τον Τάφο της Παναγίας στη Γεθσημανή, καθώς και στην ακολουθία των εγκωμίων που εψάλησαν στο Θεομητορικό Μνήμα για την εορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Όλοι είχαν την ευκαιρία σε αυτό το ταξίδι να δουν και να προσκυνήσουν τα διάφορα μέρη που αναφέρονται στην Παλαιά και Καινή Διαθήκη.