Ξεκινούν οι εγγραφές στη Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους

254

H Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, στο πλαίσιο της εκκλησιαστικής της διακονίας με την πρωτοβουλία και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη  κ. Γεωργίου, ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων «OΣΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Ο ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ».

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου και διδάσκουν καταξιωμένοι Καθηγητές ψαλτικής τέχνης και μουσικής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση εγγραφής από Δευτέρα έως και Παρασκευή, κατά τις απογευματινές ώρες 6.00-8.30, στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Σχολής επί των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Ηφαίστου.

Σκοπός και στόχος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής είναι η καλλιέργεια του πατροπαράδοτου εκκλησιαστικού ήθους και της αγάπης των σπουδαστών προς την εκκλησιαστική μουσική, η ανάδειξη νέων ιεροψαλτών και η δημιουργία βυζαντινών χορών που θα κοσμούν τα αναλόγια των Ιερών Ναών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Επίσης, το ενδιαφέρον της Σχολής στρέφεται στη διατήρηση και διάδοση της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη διάσωση και ανάδειξη αυτού του είδους μουσικής. Από φέτος μάλιστα  θα δίδονται και αναγνωρισμένοι τίτλοι στα Παραδοσιακά όργανα και το δημοτικό τραγούδι.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλ.  2351077808 & 6974797105 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]