Ταιριάζετε με το σύντροφό σας ή όχι; Έξι σημάδια «ασυμβατότητας» σε μια σχέση από Ελληνίδα ειδικό

126

Το τέλειο ταίριασμα ποτέ δεν υπάρχει, όσο κι αν ο έρωτας στην αρχή ίσως προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο. Ωστόσο σε κάποιες σχέσεις καθώς περνάει ο καιρός και υποχωρεί το πάθος, αρχίζουμε να νιώθουμε ότι υπάρχει έντονη ασυμβατότητα με το σύντροφό μας, σε σημείο να δυσκολευόμαστε να φανταστούμε για τους δυο μας ένα κοινό μέλλον.

Όπως γράφει η ψυχοθεραπεύτρια Ζαχαρούλα Βαλαβάνη σε ανάρτησή της στο Instagram: «Πολλές φορές θεωρούμε πως η οπτική του ανθρώπου που είμαστε μαζί είναι λάθος. Σε βάθος χρόνου και μέσα από την προσπάθειά μας να τον αλλάξουμε (ακόμα κι αν συνειδητά δεν το αποδεχόμαστε), γεμίζουμε μνησικακία και ξεκινά η επικριτικότητα με αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζουμε τον άνθρωπο που αρχικά ερωτευτήκαμε. Τι είναι όμως η ασυμβατότητα; Και πως θα καταλάβεις ότι βιώνεις ασυμβατότητα στην σχέση σου;».

Δείτε έξι σημάδια ασυμβατότητας, σύμφωνα με την παραπάνω ειδικό:

1. Το μέλλον μοιάζει διαφορετικό: Ο ένας ονειρεύεται ζωή μέσα στη φύση και την ηρεμία με αργούς ρυθμούς και ο άλλος μια ζωή σε πόλη με γρήγορους ρυθμούς και επαγγελματική ανέλιξη. Ο ένας μπορεί να θέλει παιδιά και ο άλλος όχι κ.ά. Όταν κλείνεις τα μάτια σου και ονειρεύεσαι το μέλλον, βρίσκεται το όραμά σου σε ευθυγράμμιση με αυτό που βλέπει ο σύντροφός σου;

2. Διαφορετικές σεξουαλικές ορμές: Όταν ο ένας έχει υψηλές σεξουαλικές ορμές και ο άλλος όχι, συμβαίνει ως αποτέλεσμα να βιώνουν και οι δύο μεγάλη σύγχυση. Ο ένας θα βιώνει απόρριψη και ο άλλος πίεση. Αυτή η σεξουαλική ένταση μπορεί να μεταφερθεί και σε άλλες πτυχές της σχέσης.

Δείτε τα υπόλοιπα σημάδια ασυμβατότητας στην ανάρτηση που ακολουθεί:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @zacharoula__valavani