Συγκροτήθηκε το Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτή και Αγοράς με απόφαση του Άδ. Γεωργιάδη

161

Ορίστηκαν τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή και Αγοράς (Ε.Σ.Κ.Α) με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, πρόεδρος του Ε.Σ.Κ.Α ορίζεται ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, με αναπληρώτρια την προϊσταμένη της γενικής διεύθυνσης Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή, Αγγελική Πύθουλα.

Γραμματέας του Ε.Σ.Κ.Α. ορίζεται ο Στυλιανός Καναβός, υπάλληλος της διεύθυνσης Πολιτικής και Ενημέρωσης Καταναλωτή, με αναπληρώτρια την Σοφία Κροκίδα, υπάλληλο της ίδιας διεύθυνσης.

Ως εκπρόσωποι του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ορίστηκαν ο Θεόδωρος Παπαγεωργίου, προϊστάμενος της διεύθυνσης Πολιτικής και Ενημέρωσης Καταναλωτή και ο Γεώργιος Διονυσόπουλος, συνεργάτης του γενικού γραμματέα Εμπορίου.

Στο ΕΣΚΑ συμμετέχουν και ο Συνήγορο του Καταναλωτή, Λευτέρης Ζαγορίτης, αναπληρούμενος από την Βασιλική Μπώλου, αναπληρώτρια Συνήγορο του Καταναλωτή.

Ως εκπρόσωποι των Δευτεροβάθμιων Ενώσεων Καταναλωτών συμμετέχουν η Μικαέλα Χριστοδούλου και ο Κωστής Γεωργάκης από την ΠΟΜΕΚ Παρέμβαση και από τι ΙΝΚΑ ΓΟΚΕ ο Γιώργος Λεχουρίτης και ο ‘Αγγελος Πιλάτης.

Ως εκπρόσωποι των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων Καταναλωτών συμμετέχουν ο Κωνσταντίνος Λεβένης από την Καταναλωτική Συνείδηση, ο Απόστολος Ραυτόπουλος από την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας και ο Νικόλαος Τσεμπερλίδης από το ΚΕ.Π.ΚΑ.

Εκπρόσωπος της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι η Αθανασία Γαβαλά, εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος ο Παντελής Λεγάτος, εκπρόσωπος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού η Πηνελόπη Νομπιλάκη, εκπρόσωπος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων ο Κωνσταντίνος Μπαρμπέρης, εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλάδος η Διονυσία Πρασσά.

Από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών θα συμμετέχει ο Ιωάννης Μούργελας,από το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος ο Αντώνης Μακρής, από την Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος ο Νίκος Δήμας, από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος η Αγγελική Παπασπυροπούλου, από το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ο Γιώργος Αμβράζης.

Εκπρόσωπος της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘ.Ε.Α.Σ.) (με τον ν. 4673/2020 διαδέχτηκε τη ΝΕΑ ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ) είναι ο Σπύρος Αντωνόπουλος, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ο Μιχάλης Μητσόπουλος, εκπρόσωπος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ο Χρήστος Μπλουγούρας και εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία ο Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

Ως εκπρόσωποι υπηρεσιών γενικού – κοινωνικού ενδιαφέροντος ανάλογα με τη θεματική ενότητα: από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων η Παναγιώτα Μάλαμα, από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ο Κομνηνός Κόμνιος, από την ΕΥΔΑΠ η Στυλιανής Πολιτάκη και από τον ΟΑΣΑ η Χριστίνα Βάρλα.

Η θητεία των μελών του Ε.Σ.Κ.Α είναι τριετής.