Ολλανδία: Φορτηγό έπεσε πάνω σε πολίτες σε υπαίθριο πάρτι – Νεκροί και τραυματίες

159

Φορτηγό παρέσυρε πολίτες που βρίσκονταν σε υπαίθρια εκδήλωση στην πόλη Νίου  Μπέϊερλαντ, στη νότια Ολλανδία, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία με αναφορές να μιλούν για νεκρούς και τραυματίες.

Την ώρα της σύγκρουσης, υπήρχε ένα πάρτι – μπάρμπεκιου στη γειτονιά όπου υπήρχαν πολλοί άνθρωποι», δήλωσε η αστυνομία του Ρότερνταμ το βράδυ του Σαββάτου.

Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για τρεις νεκρούς και αρκετούς τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Για την ώρα οι Αρχές κάνουν λόγο για δυστύχημα ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως ο οδηγός ανακρίνεται από την αστυνομία που διερευνά τις συνθήκες του αιματηρού περιστατικού.

Πάντως, οι αστυνομικές αρχές δεν έδωσαν περισσότερες διευκρινίσεις για τον αριθμό των θυμάτων, προσθέτοντας ότι ερευνούν το δυστύχημα, το οποίο σημειώθηκε γύρω στις 19.00 τοπική ώρα (20.00 ώρα Ελλάδας) σε απόσταση 30 χιλιομέτρων νοτίως του Ρότερνταμ.

«Κάποια στιγμή ένα φορτηγό βγήκε από το δρόμο και έπεσε στο πάρτι», είπε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Ελιάν Μαστβάικ στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Rijnmond, σύμφωνα με το Reuters.

Δεν ήταν σαφές τι προκάλεσε το συμβάν, ή ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν καθώς το φορτηγό δεν είχε ακόμη απομακρυνθεί από το σημείο, πρόσθεσε.

Εικόνες που δημοσιεύτηκαν από το Rijnmond και άλλους τοπικούς ιστότοπους μέσων ενημέρωσης έδειχναν ένα φορτηγό από μια ισπανική μεταφορική εταιρεία στο κάτω μέρος ενός μικρού αναχώματος, ανάμεσα σε σπασμένα τραπέζια πικνίκ.