Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Π.Κ.Μ -Π.Ε. Πιερίας και της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Μακεδονίας)

278

Την Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2022, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου συναντήθηκε με το Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Μακεδονίας), Δρ. Παναγιώτη Μπογιατζίδη και τον Υποδιοικητή, Δρ. Κώστα Χρίστογλου στην έδρα της στη Θεσσαλονίκη για την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Π.Κ.Μ – Π.Ε. Πιερίας και της 3ης ΥΠΕ, συνολικού ύψους 102.000 ευρώ.

Σκοπό της σύμβασης που υπεγράφη, αποτελεί η υλοποίηση δράσεων που αφορούν στην οργάνωση και εκπαίδευση ομάδων πολιτών στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, η προμήθεια εξοπλισμού υποστήριξης των εν λόγω ομάδων, η υποστήριξη γενικών ιατρών με βασικό εξοπλισμό, ο εξοπλισμός τηλεϊατρικής για την ΠΦΥ Πιερίας, με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στην εφαρμογή της Τηλεϊατρικής Υποστήριξης ασθενών των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων.

Οι δράσεις της εν λόγω Προγραμματικής Σύμβασης χρηματοδοτούνται από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και αφορούν συγκεκριμένα στην οργάνωση και εκπαίδευση ομάδων πολιτών στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, στην προμήθεια δέκα αυτόματων απινιδωτών και λοιπού εξοπλισμού υποστήριξης των ομάδων με υλικά άμεσης ανάγκης, στην τηλεϊατρική παρακολούθηση ασθενών με καρδιολογικά προβλήματα, στις τηλεϊατρικές μετρήσεις χρόνιων ασθενών με αναπνευστική ανεπάρκεια, στην παρακολούθηση παιδιών με διαβήτη τύπου Ι, στην παρακολούθηση εγκύων υψηλού κινδύνου (monica fetal system) και τέλος, στην προμήθεια φορητών υπολογιστών.

«Η 3η Υγειονομική Περιφέρεια γνωρίζει καλά τις ανάγκες που υπάρχουν και στοχεύει πάντα στο να αξιοποιείται κάθε ευρώ προκειμένου αυτές να καλυφθούν. Όσοι πόροι και να διατεθούν στην υγεία ποτέ δε θα είναι αρκετοί, οπότε και ο δικός μας ο αγώνας θα είναι διαρκής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διοικητής Δρ. Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ενώ ο Υποδιοικητής της 3ης ΥΠΕ και υπεύθυνος ΠΦΥ, Δρ. Κωνσταντίνος Χρίστογλου, τόνισε πως «η τηλεϊατρική θα αποτελέσει ένα πολύτιμο εφόδιο στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, θα ενισχύσει το αίσθημα εμπιστοσύνης και ασφάλειας των ασθενών -με χρόνια και σοβαρά προβλήματα, στο σύστημα υγείας, καθώς θα εκμηδενίσει τις αποστάσεις, «τοποθετώντας» με τη χρήση της τεχνολογίας τον ειδικό ιατρό «δίπλα» στο συνάνθρωπο μας που έχει ανάγκη ακόμη κι αν στην πραγματικότητα βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά».

Από την πλευρά της, η κα Μαυρίδου σε δήλωσή της εξήρε τη σημαντικότητα της υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης και επεσήμανε πως «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σε αγαστή συνεργασία με την 3η Υγειονομική Περιφέρεια στοχεύουν στη διασφάλιση του πολύτιμου αγαθού της υγείας, ενισχύοντας και αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς όφελος όλων ανεξαιρέτως των πολιτών».