Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Πιερίας: Κοινωνική κατοικία, η λύση στο ακριβό κόστος στέγασης

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

207

Η πρόσβαση των νέων, των φοιτητών και των οικογενειών σε φθηνή στέγη είναι ένα μεγάλο πρόβλημα της εποχής. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει ήδη από τον χειμώνα  επεξεργαστεί ολοκληρωμένη πρόταση για την αντιμετώπιση του.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης , αξιοποιώντας την εμπειρία άλλων χωρών (Πορτογαλία ), προτείνει – παρουσιάζει μια σειρά από μέτρα που θα προσφέρουν ανακούφιση στα μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα και τη νέα γενιά , που αναμφίβολα πλήττονται με ιδιαίτερη σφοδρότητα.

Μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης προτείνεται να κατασκευαστούν χιλιάδες κατοικίες που θα διατίθενται με χαμηλό ενοίκιο σε νέους και οικογένειες. Έτσι θα δημιουργηθεί σταδιακά ένα δημόσιο αποθεματικό κοινωνικών κατοικιών.

Ενοικίαση σε πιο προσιτές τιμές μπορεί να επιτευχθεί παρέχοντας κίνητρα στους ιδιοκτήτες κενών κατοικιών, όπως είναι οι φορολογικές ελαφρύνσεις αλλά και η χρηματοδότηση του κόστους ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης.

Κατασκευή νέων φοιτητικών εστιών για το πρόβλημα της φοιτητικής στέγης.

Στη δέσμη άμεσων μέτρων περιλαμβάνονται:

  • Η διεύρυνση της επιδότησης ενοικίου με κοινωνικά κριτήρια
  • Το πρόσθετο επίδομα σε κάθε φοιτητή που σπουδάζει σε πόλη κυρίου τουριστικού προορισμού
  • Η επαναφορά της έκπτωσης φόρου ενοικίου για τα παιδιά που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους

Μπορείτε να διαβάσετε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για την Κοινωνική Κατοικία και να καταθέσετε ιδέες, προτάσεις, καλές πρακτικές και ανάγκες σε τοπικό επίπεδο μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα του κόμματος https://digitalsociety.gr/koinoniki-katoikia