Απογοητευτικές εικόνες: Ξεχειλισμένοι κάδοι με σκουπίδια στην Παραλία Κατερίνης, δίπλα στους τουρίστες – Τι απαντά ο δήμος

310

Μεγάλοι κάδοι γεμάτοι σκουπίδια που ξεχειλίζουν και καταλήγουν να συσσωρεύονται στο πεζοδρόμιο, καδάκια που δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των τουριστών, κάδοι ανακύκλωσης που γεμίζουν με μη ανακυκλώσιμα και μπάζα. Με αυτή την εικόνα έρχονται αντιμέτωποι οι επισκέπτες στην Παραλία Κατερίνης τα βράδια κυρίως της Παρασκευής και του σαββατοκύριακου, την ώρα που ο τουρισμός στην περιοχή ακμάζει και ξεπερνά τα δεδομένα του 2019, δίνοντας έτσι μεγάλη οικονομική ανάσα στους επιχειρηματίες μετά από τα δύο χρόνια της πανδημικής κρίσης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΙΝΑ ΤΟΥΚΟΥΣΜΠΑΛΙΔΟΥ

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του ThessToday.gr η εικόνα στον πιο κεντρικό πεζόδρομο της Παραλίας είναι απογοητευτική.

Από τις 21.00 και μετά που τουρίστες αλλά και κάτοικοι κάνουν βόλτα στο κέντρο της περιοχής, κατακλύζοντας τα καταστήματα εστίασης και λιανεμπορίου, οι κάδοι είναι ξεχειλισμένοι από σκουπίδια και ο μικρός αριθμός τους δεν αρκεί για να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες της περιοχής και του δήμου, που φαίνεται να έχει βρεθεί εξ απροόπτου από το πλήθος των παραθεριστών που επέλεξαν την Πιερία για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Η εικόνα παραμένει απογοητευτική μέχρι τις 12.00 τα μεσάνυχτα αλλά και τα ξημερώματα, όπου το κέντρο αδειάζει και κίνηση παρατηρείται μόνο στα μπαρ.

«Στην Παραλία της Κατερίνης γίνεται το αδιαχώρητο. Υπάρχει σχεδόν μια καινούρια Κατερίνη στον παραλιακό οικισμό. Είμαστε επί ποδός καθημερινά», δηλώνει στο ThessToday.gr ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου ΚατερίνηςΓιώργος Κυριακίδης.

Κληθείς να τοποθετηθεί για την κατάσταση επισημαίνει: «Γίνεται ένας τιτάνιος αγώνας από την πλευρά των υπαλλήλων της καθαριότητας να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερο επίπεδο στο κομμάτι της αποκομιδής των σκουπιδιών ιδιαίτερα και στα υπόλοιπα, όσον αφορά την καθαριότητα των χώρωνΠροσπαθούμε να διορθώνουμε το όποιο πρόβλημα προκύψει. Εκτός από τους μόνιμους κατοίκους και τους παραθεριστές που βρίσκονται στην Παραλία καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας, το σαββατοκύριακο έρχονται επιπρόσθετα επισκέπτες της ημέρας ή του διημέρου, οπότε το ζήτημα επιδεινώνεται».

«Χιλιάδες επισκέπτες στην Παραλία τα σαββατοκύριακα»

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, συνεργείο με απορριματοφόρο βγαίνει στις 10.00 το βράδυ και στις 04.00 τα ξημερώματα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας υπάρχει πρωινό και απογευματινό συνεργείο για την αποκομιδή των απορριμάτων από τα επιστύλια καδάκια που γεμίζουν διαρκώς.

«Η φετινή χρονιά έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία», σχολιάζει ο κ. Κυριακίδης. «Με τις κινήσεις που έχει κάνει ο δήμος Κατερίνης για την τόνωση της επιχειρηματικότητας στο κομμάτι της αριστερής πλευράς της Παραλίας που έχουν γίνει και τα αναψυκτήρια, έρχονται χιλιάδες επισκέπτες ειδικά τα σαββατοκύριακαΓίνεται μια προσπάθεια να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερο επίπεδο στο κομμάτι της καθαριότητας».

«Του χρόνου θα είμαστε καλύτερα»

Μάλιστα, βλέψη της δημοτικής αρχής, όπως υποστηρίζει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, είναι να ενισχυθεί η περιοχή της Παραλίας το καλοκαίρι του 2023 με περισσότερους κάδους. Ειδικότερα: «Ήδη προγραμματίζουμε κάποιες κινήσεις για του χρόνου, βλέποντας κάποιες ατέλειες που υπάρχουν φέτος, όσον αφορά τον αριθμό των κάδων που θα διπλασιαστεί, αλλά και όσον αφορά τα επιστύλια καδάκια, που επίσης θα μπουν σε πολλά σημεία για να μην έχουμε τέτοια προβλήματα. Και πέρυσι κάναμε κάποιες τέτοιες κινήσεις από τη δεξιά πλευρά, όπου τοποθετήθηκαν κάδοι απορριμμάτων σε όλο το μήκος των τριών χιλιομέτρων που χωρίζουν τα δύο χωριά της Παραλίας και της Ολυμπιακής ΑκτήςΕίμαστε σε πάρα πολύ καλό επίπεδο φέτος».

Περισσότερες φωτογραφίες του ThessToday.gr:

Παραλία

Παραλία

Παραλία