Σοφία Μαυρίδου: Συνεχίζουμε τις  τεχνικές παρεμβάσεις βελτίωσης του επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Κ.Μ.-Π.Ε. Πιερίας

182

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι τεχνικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο του έργου «Βελτίωση –Επισκευή Υφιστάμενων  Οδοστρωμάτων Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης Κατερίνης στο Οδικό Τμήμα Χαλκηδόνα-Κατερίνη». Συγκεκριμένα αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται ασφαλτόστρωση στο τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Καταχά στο Δήμο Πύδνας-Κολινδρού.

Το εν λόγω έργο κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντικό, καθώς πρόκειται να βελτιωθούν σημαντικά οι οδικές συνθήκες ασφάλειας και κυκλοφορίας της Π.Ε.Ο. Νο1 (Κατερίνης-Αιγινίου-Όρια Νομού (Δευτερεύων Ε.Ο.). Λόγω του αυξημένου κυκλοφοριακού φόρτου, της διέλευσης βαρέων οχημάτων, όπως επίσης και των τακτικών εκτροπών κυκλοφορίας των οχημάτων της Εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης για έργα συντήρησης, οι εργασίες αυτές είναι επιβεβλημένες.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας έχουν θέσει ως προτεραιότητα την αδιαπραγμάτευτη οδική ασφάλεια των πολιτών της Πιερίας, όπως και των επισκεπτών της, καθώς πρόκειται για οδικό δίκτυο με αυξημένη κίνηση, το οποίο εξυπηρετεί όχι μόνο τους Πιεριείς, αλλά και πολίτες που διέρχονται από την ευρύτερη περιοχή.