Πέτρος Φιλιππίδης: Επίθεση αντιεξουσιαστών με μπογιές έξω από το σπίτι του στα Ιωάννινα

251

Συνθήματα κατά Πέτρου Φιλιππίδη έγραψαν άγνωστοι στο εξοχικό σπίτι του ηθοποιού στα Ιωάννινα. Επίσης πέταξαν κόκκινη μπογιά στους τοίχους.

Οι άγνωστοι, σε κείμενό τους που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφέρουν ότι «στο σπίτι αυτό ο βιαστής ηθοποιός είχε ανακοινώσει πως σκόπευε να μείνει μόνιμα λίγες μέρες πριν βγουν δημόσια οι καταγγελίες για βιασμούς εις βάρος γυναικών του καλλιτεχνικού χώρου. Στόχος μας ήταν να δείξουμε πως οι βιαστές δεν χωράνε ανάμεσά μας, ούτε στις πόλεις, ούτε στα χωριά, ούτε στις γειτονιές μας, ούτε και πουθενά».

Πέτρος Φιλιππίδης ΣυνθήματαΠέτρος Φιλιππίδης Συνθήματα

Υπενθυμίζεται ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται για τρεις βιασμούς και η δίκη του βρίσκεται σε εξέλιξη. Σημειώνεται πως ο ηθοποιός έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ έχει καταβάλει και εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ. Ανάμεσα στους περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν είναι και η απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα, ενώ πρέπει να εμφανίζεται δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Η δίκη, πάντως, συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας, οι οποίοι έχουν προταθεί από τις καταγγέλλουσες προς ενίσχυση του περιεχομένου όσων έχουν επωνύμως αποκαλύψει στις δικαστικές αρχές.