Έφυγε από τη ζωή ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς

292

Ήταν παρών στην καλλιτεχνική σκηνή από τη δεκαετία του 1970.

Θλίψη προκάλεσε στον καλλιτεχνικό χώρο η είδηση ότι πέθανε ο τραγουδιστής Ρόμπερτ Ουίλιαμς σε ηλικία 73 ετών.

Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς περνούσε δύσκολες στιγμές με την υγεία του, τους τελευταίους μήνες.

Το συγκινητικό αντίο από την Μπέσσυ Αργυράκη

Την δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή της η φίλη του, Μπέσσυ Αργυράκη, η οποία επιβεβαίωσε την πληροφορία σε επικοινωνία που είχε με την ΕΡΤ.

«Αντίο αγαπημένε μου, μελωδέ της καρδιάς μου, Άγγελε επί της γης. Τώρα θα τραγουδάς από εκεί ψηλά κι εμείς θα σε ακούμε για πάντα» έγραψε στον λογαριασμό της στο Instagram δημοσιεύοντας και με κοινή τους φωτογραφία από τα παλιά.

Δείτε την ανάρτηση:

Ο τραγουδιστής είχε δίπλα του τα τρία παιδιά του, Αλέξανδρο, Ιλένια και Μάρθα, καθώς και την του σύζυγο, Αμαλία Δημητριάδη.

Με την κόρη του Ιλένια στα τελευταία του γενέθλια

Ποιος ήταν ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς

Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς γεννήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 1949. Από Βρετανό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα, όταν τελείωσε το Γυμνάσιο πήγε στη Ροδεσία για να εργαστεί.

Από το 1974 ήταν επίσης ενεργός τραγουδιστής ποπ και ροκ. Σχημάτισε το αξιόλογο Συγκρότημα των «Poll» (με Κώστα Τουρνά και Σταύρο Λογαρίδη).

Προηγουμένως, στα εφηβικά του χρόνια, έπαιζε στους «Teenagers» και στους «Dino and the X-Rays». Μετά τη διάσπαση των «Poll», ακολούθησε ατομική σταδιοδρομία.

Εκπροσώπησε την Ελλάδα με τρεις άλλους τραγουδιστές στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 1977 και έφτασε με το τραγούδι Μάθημα Σολφέζ στην πέμπτη θέση.

Το πρώτο του άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1974 με τίτλο «Robert Williams». To 1976 σημείωσε μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι «Μίλα μου» από το άλμπουμ «Εσύ κι εγώ».

Το 1991 συνέβαλε σημαντικά στην τηλεοπτική σειρά «Η Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου, για την οποία έγραψε τη μουσική και τους στίχους για πολλά τραγούδια, με σημαντικότερο το τραγούδι έναρξης με τίτλο «Μες στην προσευχή μου». Το άλμπουμ «Η Λάμψη» κυκλοφόρησε το 1992.