Δράμα: Τραγωδία με νεκρό αθλητή από κεραυνό – Η στιγμή που ελικόπτερο παραλαμβάνει τον τραυματία

230

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινότητα της Δράμας, καθώς μέχρι και αυτή την ώρα υπάρχει αρκετός κόσμος στην πλατεία του χωριού «Πύργοι» μη μπορώντας να πιστέψει τι συνέβη κι έφυγε από τη ζωή τόσο άδικα ένας άνδρας χτυπημένος από κεραυνό.

Υπενθυμίζεται πως ο ορειβατικός αγώνας στο όρος Φαλακρό μετατράπηκε σε τραγωδία με έναν αθλητή να χάνει τη ζωή του από κεραυνό, έναν ακόμη να είναι βαριά τραυματισμένος και έναν τρίτο άνδρα να τραυματίζεται ελαφρά.

Ο δήμαρχος Προσοτσάνης Δράμας, Θεόδωρος Αθανασιάδης, ανέφερε πως εξαιτίας του δύσβατου πεδίου χρειάστηκε ελικόπτερο προκειμένου να ανασυρθεί η σορός, καθώς οι αθλητές βρίσκονταν σε ένα φαράγγι μόλις 6 χλμ. μετά το χωριό Πύργοι από όπου έγινε η αφετηρία και ο τερματισμός του αγώνα ορεινής αντοχής.

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της διάσωσης:

Ο βαριά τραυματισμένος άνδρας μεταφέρθηκε κι αυτός με ελικόπτερο στο νοσοκομείο της Καβάλας.

Φωτογραφία: ΟΦΚΑΘ – Εθελοντές Διασώστες

Τα προγνωστικά δεν έδειχναν τέτοια ακραία καιρικά φαινόμενα

«Το χωριό είναι συγκλονισμένο. Ήταν η πρώτη φορά που γινόταν τόσο οργανωμένα αυτός ο ορειβατικός αγώνας με πρωτοβουλία του Πεζοπορικού Συλλόγου της περιοχής και πραγματικά πιστεύαμε πως θα ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία για τους 56 αθλητές που πήραν μέρος. Δυστυχώς όμως όταν εμείς κάνουμε σχέδια, ο Θεός έχει άλλα», τόνισε ο δήμαρχος στο in, ενώ σε σχετική ερώτηση για την πρόγνωση του καιρού,  ανέφερε πως στις 8 το απόγευμα του Σαββάτου που ξεκίνησε ο αγώνας τα προγνωστικά δεν έδειχναν πως την περιοχή θα πλήξουν κεραυνοί τα ξημερώματα».

Πώς συνέβη η τραγωδία

Ο κ. Αθανασιάδης ανέφερε πως ο κεραυνός έπεσε στο γκρουπ των τεσσάρων αθλητών περίπου στις 3 τα ξημερώματα.

Το ένα άτομο έχασε τις αισθήσεις του, το άλλο άτομο τραυματίστηκε σοβαρά το τρίτο άτομο προσπαθούσε να τους συνεφέρει. Στο γκρουπ υπήρχε και μία αθλήτρια από το χωριό Πύργοι την οποία δεν χτύπησε ο κεραυνός.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο δήμαρχος την ώρα της τραγωδίας ο σύζυγος της κοπέλας της τηλεφώνησε με αποτέλεσμα να ενημερωθεί για την κατάσταση και με τη σειρά του να ενημερώσει ομάδα ατόμων προκειμένου να βρουν τους τραυματίες. Ωστόσο το σημείο ήταν αρκετά δύσβατο με αποτέλεσμα οι τραυματισμένοι ορειβάτες και ο νεκρός άνδρας να εντοπιστούν από την ομάδα διάσωσης περίπου στις 8 το πρωί της Κυριακής.