Ασημένιο μετάλλιο για τον Νικόλα Θεοδώρου στην Ολυμπιάδα Σκακιού

430
15η θέση η Εθνική Ελλάδος Ανδρών - 28η θέση για την Εθνική Γυναικών

Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες στην Ολυμπιάδα Σκακιού που διεξήχθη στην Ινδία. Μία Ολυμπιάδα που είχε καθολική συμμετοχή από τις ομάδες όλου του κόσμου αφού συμμετείχαν 186 χώρες απ’ όλη την υφήλιο! Το Ουζμπεκιστάν στους Άνδρες έκανε την έκπληξη και κατέκτησε την 1η θέση στη βαθμολογία! 2η η Αρμενία και 3η η Ινδία Β΄. Η Ουκρανία ήταν η νικήτρια ομάδα στις γυναίκες με 2η την Γεωργία και 3η την Ινδία.

Η Εθνική μας ομάδα Ανδρών πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση κατακτώντας την 15η θέση ανάμεσα σε 188 ομάδες που συμμετείχαν ξεπερνώντας την αρχική της κατάταξη. Στην 28η θέση τερμάτισε η Εθνική ομάδα γυναικών. Εξαιρετική εμφάνιση από τους παίκτες μας πραγματοποίησε ο Νικόλας Θεοδώρου που με εντυπωσιακά αποτελέσματα κατάφερε να πάρει το ασημένιο μετάλλιο στη σκακιέρα του! Για να γίνει αυτό χρειάστηκαν πραγματικές υπερβάσεις στην απόδοσή του και μία από αυτές ήταν η νίκη του επί του Λ. Αρονιάν (νο 5 στον κόσμο) στον αγώνα ενάντια στις ΗΠΑ. Υπερβάσεις από το Νικόλα αλλά από έναν παίκτη που μας έχει συνηθίσει και καλομάθει σ’ αυτές τις υπερβάσεις! Έναν παίκτη που με τις επιτυχίες του ανεβάζει τον πήχη  συνεχώς και αναρωτιόμαστε το που μπορεί να φτάσουν τα όριά του!

Να σημειώσουμε ότι πρώτη φορά στα χρονικά Έλληνας παίκτης κερδίζει τέτοιου επιπέδου αντίπαλο αλλά επίσης και πρώτη φορά Έλληνας παίκτης κατακτά ασημένιο μετάλλιο σε Ολυμπιάδα Σκακιού!

Νιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι που αυτός ο παίκτης είναι Ρεθυμνιώτης κάνοντας εδώ στον τοπικό μας σύλλογο τα σκακιστικά του βήματα και αναδείχτηκε πολύ σύντομα ο κορυφαίος σκακιστής που ανέδειξε ποτέ η Κρήτη! Είμαστε περήφανοι για την πορεία του τιμώντας μας συνεχώς με την παρουσία του και τα αποτελέσματά του! Συγχαρητήρια Νικόλα και σου ευχόμαστε για άλλη μια φορά ότι καλύτερο στην πορεία σου και στους στόχους σου, εκπληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τα όνειρά σου!