Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Δάκρυα χαράς στην απονομή του χρυσού: «Δεν πίστευα καν πως θα είμαι στα μετάλλια»

187
Athletics - 2022 European Championships - Munich, Germany - August 20, 2022 Greece's Antigoni Ntrismpioti celebrates as she crosses the line to win the Women's 20km Race Walk REUTERS/Lukas Barth

Το δεύτερο χρυσό μετάλλιο της στο Μόναχο, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, κατέκτησε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 20 χιλιόμετρα βάδην μόλις τέσσερις ημέρες μετά τη νίκη της στα 35χλμ.

“Δεν ξέρω τι να πω. Ήξερα πως ήμουν πάρα πολύ καλά. Ζήτησα από τον προπονητή μου να μπω στα 20 χλμ. Είναι ατομικό μου ρεκόρ, πίστευα θα μπορούσα να είχα σπάσει και το Πανελλήνιο ρεκόρ αν είχα καταλάβει πόσο κοντά ήμουν. Ήμουν μόνο 5 δευτερόλεπτα μακριά, αλλά δεν κοίταξα το ρολόι μου ποτέ. Απλά μπήκα μπροστά και είπα να τελειώσω την κούρσα. Ήμουν σίγουρη ότι μπορούσα”, τόνισε στις πρώτες δηλώσεις της στην ΕΡΤ.

“Οι άλλες κοπέλες ανέβαζαν ρυθμό συνεχώς και έπεφταν μετά από λίγο. Εγώ κρατούσα σταθερό ρυθμό και ήξερα πως θα μου έρθουν. Είναι θέμα τακτικής, τα χιλιόμετρα θέλουν υπομονή. Είχα τον ρυθμό μου, ήμουν σταθερή και στο τέλος μπορούσα να ανεβάσω ταχύτητα γιατί ήμουν ξεκούραστη. Οπότε στα τελευταία  6 χλμ έκανα αυτό που έπρεπε”, ανέφερε.

Η Ντρισμπιώτη ανέφερε όμως πως δεν είχε στην αρχή στο μυαλό της τη νίκη. “Πίστευα ότι θα μπορούσα να ήμουν στη δεκάδα. Δεν πίστευα πως θα είμαι στα μετάλλια. Δεν ξέρω αν βλέπατε τον αγώνα, αλλά εγώ συνεχώς κοιτούσα δεξιά κι αριστερά. Έβλεπα ότι άρχισαν να κουράζονται και ήμουν έτοιμη” .

Από την πλευρά του ο προπονητής της Ναπολέων Κεγαλόπουλος τόνισε ότι το χρυσό το είχαν αποκλείσει.

“Το χρυσό το είχαμε αποκλείσει. Αλλά φαίνεται πως δεν το είχε αποκλείσει η Αντιγόνη και έκανε αυτό που έκανε” δήλωσε. “Κέρδισε η ψυχή της και όχι το κορμί της”.

Στη συνέχεια είπε πως της χρωστά μία μπύρα… “Ξεκούραση χρειάζεται αλλά κυρίως δικαιούται μια μπύρα που της την έχω στερήσει και την αγαπάει τόσο πολύ”.

“Θα την έπινα έτσι κι αλλιώς. Την έχω ζητήσει αλλά δεν ξέρω γιατί δεν έχει έρθει ακόμη” σχολίασε, γελώντας, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

“Εγώ την αφήνω να πιει μια μπύρα, αλλά μου χρωστάει μια σαμπάνια που πρέπει να την πιούμε στο Παρίσι σε δύο χρόνια. Και εκεί πρέπει να είναι η Αντιγόνη που ξέρουμε”, ανταπάντησε ο προπονητής της.